Dato: 19. jan, Tirsdag
Lejr / dag: 19 /23
Pos (google) N 57.45049 E 10.57982
Distance roet: 34,74 km
Rotid:  6 timer
Vejr: omkring 0. Skyer 6/8 mellem og 6/8 lave. Vind 6 til 10 m/s var Nordøst. Bølger 0,5 til 1 meter fra Nordøst til øst. Dønninger fra 1 til 1,5 meter fra Nordøst.

Sikke en dag. Op ved 6 tiden, pakke alt, og igen en fantastik morgen mad. Herefter var vi klar til afgang. Kan slet ikke sætte ord på den behandling vi har fået her på Bed and Breakfast, Oddervej 11, www.skaw-bo.dk. Kan kun sige TAK.

Vi kørte ned på haven, her var to fra Skagen Kajakklub mødt op for at låse min kajak ud og hjælpe med at få det hele ned til vandet. Fik sagt pænt farvel til familien og Skagen Kajakklub, igen Tak, er næsten for lidt.

Min hund ville gerne med, da jeg sejlede, bliver sur når jeg forsvinder ud i vandet.

Så var jeg i gang, gik storartet, let ryg vind og små bølger, skulle lige vende mig til at have medbølger, helt nyt, slingrede lidt. Efter en 6 km, begyndte der at komme lidt grødis langs land, men tænkte det nok lokalt, det var det os, bare hele vejen.

Isen tog til og jeg var pænt langt ud i havet, en 2 til 3 km. Bølgerne tog til, men stadig ok, kun når der kom en dønning man vippede lidt.

Så kom katastrofen, jeg skulle tisse, jeg holdte mig og holdte mig, der kom kunne mere is. Var tæt på det løb ud af øjnene, ved Strand by troede jeg der kom et hul, men nej. Så var gode råd dyre, skulle jeg pisse i dragten eller prøve at pisse i kajakken, desperat var jeg. Så efter en perioden med store bølger, skyndte jeg mig at få sprayskirte af, åbnet pis hullet og ud med kalorius, endelig kunne jeg tisse. Mens den anden hånd holdt sprayskirte op.

Hold da op en lettelse, pumpede lidt bagefter, da jeg også havde lidt vand i cockpittet. Så var jeg som en ny.

Har snakket telefon en del gange i dag, med Peter fra Skagen Kajakklub, der undersøgte issituation, med mere, dejligt.

Jeg havde vænnet mig til bølgerne og isen. Jeg kan ikke kom i land på under 30 min, jeg kan sejle ind i grødisen og få ro, her kan jeg tage tørt tøj på, og blive reddet hvis det skulle gå helt galt. Men ellers er det ikke værere end, hvis jeg skulle vælte, at jeg bare kan komme op igen og sejle videre.

Frederikshavn lå foran mig og jeg fandt en lille sten ø, Hjellen, uden for byen, ville gerne tisse igen. Min telefon ringede det var Frederikshavn Havn. Der havde hørt jeg var på vej, ville lige fortælle om isen, at jeg kunne sejle ind i haven og de skulle nok hjælpe mig op med kajakken, fornemt. Det skulle ikke være muligt at komme i land ned mod Sæby. Jeg sagde mange tak, men valgt at ro ud til øen Deget lige ud for Frederikshavn, så kunne jeg nemt komme i land og hurtigt komme i teltet og få varmen. Meget nemmer at komme videre i morgen.

Nu sidder jeg i teltet og nyder varmen, samt tænker på alle de mennesker der gør så meget for mig, uden at kende mig. Jeg er så taknemlig, svært at nå at sige ordentlig tak til folk, når man passere.

En bøn til jer derude, der læser med. Hvis du ved noget om isstituation indenfor ca. 60 km, på min videre rute, så må du meget gerne skrive til mig, om der er is, hvis der er om man kan komme i land nogen steder. Kan godt komme igennem en 10 til 20 meter grødis. Det vil være en stor hjælp.

Igen tak til alle mine besøgende, over 5.000 igen i sidste uge.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022