Blogindlægget er opdateret den 22. jan. 2021

Jeg får ofte spørgsmål om hvilke soveposer jeg bruger. Herunder vil jeg kort skitsere hvilke soveposer jeg bruger til forskellige formål.

Husk, der findes mange mærker og modeller af soveposer. Jeg har ikke prøvet alt, og der er mange gode soveposer derude.

Jeg har også helt klart soveposer i den dyre ende. Jeg har lavet det her i mange år og ”lever” af friluftsliv, så du vil ikke se mange soveposer i den billige ende.

Friluftsliv handler om at komme af sted, ikke at have det ”rigtige” udstyr. Det ”rigtige” udstyr er det du har med på tur. Du vil få nye behov og ændre mening til hvad du kan lide, des mere du bruger ting. Så se det her som inspiration.


Oversigt over soveposer og lagenposer jeg bruger for tiden

Soveposer

Yeti, Passion Three

Den sovepose jeg bruger absolut mest, er min Yeti Passion Three. En let, super dejlig dun sovepose. Den sover jeg i året rundt i Danmark. Den er til den kolde side om vinteren. Jeg har brugt modellen siden 2014, under “Alaska på tværs”.

Det meste af året supplerer jeg med en bomulds-inderpose. Det er super godt for komforten, og let at lufte, så sved og fugt sætter sig i inderposen og ikke soveposen.

Er det køligere end under 5 grader om natten, supplerer jeg med en inderpose  ”Thermolite, Reactor Fleece Liner”, fra Sea to Summit.

Du kan se min anmeldelse her: Anmeldelse Yeti, Passion Three, ultra let sovepose, test

 

Yeti, Fever Zero

Bliver det meget varmt, så lægger jeg min ”Passion Three” sovepose, og tager den super lette sovepose ”Fever Zero” fra Yeti med (L vejer 290 gram).

Jeg bruger også min bomulds-inderpose med den. Det er dog sjældent jeg tager den med, da jeg savner at den kan lynes helt ned og bruges som tæppe.

Men er det varmt, er det vildt dejligt med så lille og let sovepose.

Du kan se min anmeldelse her: Anmeldelse: Sovepose test af Fever Zero, fra Yeti

 

Helsport, Telemark (Vintersovepose)

Når jeg skal på rigtige vinterture/ekspeditioner. Har jeg i mange år brugt ”Telemark” fra Helsport. Det er en super sovepose. Den har en super dejlig og varm hovedsovepose. Uden om den er der en tyndere fiberpose, som kan tage fugten. Jeg har skrevet lidt mere om vinter-soveposer her: Sovepose til vinterbrug (råd, fif og anmeldelser)

Helsport, Telemark er UDGÅET (desværre), men princippet med 3 og et overtræk, er super. Det vil jeg forsætte med.

 

Valandre, Thor Neo (Vintersovepose)

Jeg er begyndt at bruge min nye “Thor Neo” fra Valandre, som vintersovepose, den afløser min gamle Helsport, men jeg bruger forsat yderposen fra mine Helsport, ud på min Thor Neo, hvis det er under minus 30 grader.

Se min anmeldelse her: Sovepose, dun, Thor Neo fra Valandre [Anmeldelse] (film)

–0–

Jeg supplerer altid min vintersovepose med en god fleece-inderpose. For tiden er det: ”Thermolite, Reactor Fleece Liner”, fra Sea to Summit.

Så har ofte en Arctic bed yderst, en ekstra sovepose/transportpose. Det kan du læse om mere om her: [Fif og råd] Arctic Bed / sovepose etui/taske til vinterture.

Skal du have en varmere sovepose til at udvide din sæson, kan du kigge på at købe en tykkere fiberpose, og tage den ud over den sovepose du bruger i forvejen.

 

 


Lagenposer

Cocoon, Mummyliner, 100% silke, lagenpose

Jeg bruger Cocoon, Mummyliner, 100% silke, lagenpose til min mange ture når det er varmere. Da den ikke er så varm, men tager sved og skidt og let kan luftes. Du kan læse mere her: Anmeldelse Mummyliner, Cocoon 100% silke, lagenpose (sovepose)

 

Thermolite® Reactor™ Fleece, fra Sea to Summit

Når det bliver koldere og jeg gerne vil forlænge sæson = have det varmer i min sovepove. Så opgrader jeg til en varmere lagenpose/inderpose/liner til en: Thermolite® Reactor™ Fleece, fra Sea to Summit. Det er også den jeg bruger når jeg er på vinterture/ekspeditioner. Du kan læse mere her: Lagenpose, Thermolite® Reactor™ Fleece, fra Sea to Summit [anmeldelse]


Hvad lægger jeg vægt på ved valg af sovepose

Her kan du læse om hvad jeg lægger vægt på, når jeg vælger soveposer: Valg af sovepose (råd, fif og anmeldelser).

 


Fif og råd til soveposer

Ekstra fif og råd til en god oplevelse når du sover i sovepose

 


Jeg håber det kan inspirere dig til du finder en god sovepose og lagenpose, eller flere. God fornøjelse.

Erik

Blogindlægget er opdateret den 22. jan. 2021

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 18. juni 2022