At sove godt, når man er ude, ved alle er vigtigt, for hvis man ligger og klapper tænder hele natten, ryger der en masse af de kræfter man skulle bruge næste dag. Hvad underlager glæder kan i læsse “Underlag på vinterfjeld“.

Der er mange gode soveposer, som kan gå langt ned i temperaturen, så hvis man tager et rimelige kendt mærke, så synes jeg de fleste er dejlige.

Hvad går jeg op i:

En god kraftig lynlås, fordi hvis der kommer frost i eller man køre noget stof i, så holder de meget bedre. Det må gerne være en kort lynlås, giver mindre kuldebro. Jeg sætter altid en snor i lynlås så nemmer at lukke og åbne. Hvis der er en af de lynlåse man kan køre op, nede i bunden, så skiller de altid af, så den syer jeg sammen i bunden.

At der er en god inderkrave ved skuldrene man kan lukke godt tæt, så man holder på varmen.

Bruger altid inderpose om vinteren, jeg bruger en fleecpose, andre bruger en tynd sommersove pose, giver mere varme, og kondens sætter sig i den, så nemmer at lufte ud.

Lufter sove pose så ofte det er muligt, ud i luften med den, man kan fryse tørre fugten ud af sove posen på den måde.

Når jeg sover, har jeg aldrig hovedet helt nede i posen, fordi ens udåndings luft giver en masse kondens. Jeg har altid munden og næsen, ude, hvis meget koldt, bruger jeg et halstørklæde op for næsten, da det er nemmere at tørre.

Hvis det er meget koldt, lægger jeg ofte min dunjakke under overkroppen, så holder jeg varmen endnu bedre.

Se også blog / artikel “Sov med sokker og tøj?

Sov varmt og godt Erik

 

Relateret indlæg