Ved Sirius Patruljen, havde vi en stor ydre sovepose, som indeholdte alle vores ting til opholdet i teltet. Vi havde nederst et 2,5 cm tyk liggeunder lag, på den blev den 5-7 kg tung ydere pose lagt, den var lavet i brandhæmmende materiale da den lå meget tæt på primusserne. I den lå et stor oppusteligt underlag, på den en polarekstrem sovepose, samt her lå en lille pose men telt tøj, toilet taske, bøger, dagbog, osv. på den måde var det nemt at tage fra slæden ind i teltet om aften, det princip har jeg savnet i mange år, samt været for dum til ikke at lave det selv. Så da jeg så Sportsnett.no havde lavet sovepose tasker i tyndt materiale slog jeg til. Det en tynd taske der næsten passer på en pariser pulk, her kan man lægge sit underlag, sovepose, og andet til teltet, så det er nemt at tage ud og ind af telt.

Den viste sig dog at have vise mangler, den er lidt kort til et vinterunderlag, men det kunne bare foldes ind, men underlaget glid ud af posen, så var svært at pakke og lukke om morgen. Derfor lave jeg følgende forbedringer:

–       Syede 3 tværstropper på så underlaget lå fast i posen

–       Satte trækhåndtag i begge ender, var kun i en

–       Lage natur gummi på ydre siden, så ikke gled mod teltbunden.

Det er super dejligt bare at tage sine sovepose taske og smide ind i telt, så er der kun at puste det oppustelige underlag op og man er på plads.

Man skal dog være MEGET opmærksom på, at hvis man bruger det på ekspeditioner, hvor det går hårdt for sig, f.eks. kite, så kan ens pakremme, snor, godt skær og gnave sig igennem posen og punkter det oppustelige underlag. Hvis man kun går på ski er dette ikke et problem med lidt omtanke.

Læse også hvordan jeg syer min egen soveposepose: [Fif og råd] Arctic Bad, sovepose etui/taske på vinterture

Erik

Relevante link