Currently set to Index
Currently set to Follow

Snestorm og snemur

Snestorm og snemur, se fra vindsiden, telt i læ bag ved

Når man oplever en snestorm i telt, ved man hvor meget, et telt kan hoppe og danse, selv når man har dækket snekanter godt til, samt strammet alle barduner godt. Derfor det altid godt at bygge en snemur, hvis sneen er til det. Det giver en del mere ro i teltet, samt man får taget det værste tryk af teltet (gør man sover lidt bedre). Den måde jeg har bedst erfaringer med at bygge snemure, er ved, først at sætte teltet op så vinden kommer direkte ind i den ende af teltet man ønsker.

 

 

Snestorm og snemur set fra siden, med telt i læ bag ved.Snemure opføre jeg så lige ved ende af teltet, alt efter hvilke type telt det er, men ikke længere væk end yderste bardun. Jeg skære gode blokke ud i sne og stabler dem, så de ligger med overlap i lagen, som mursten. Jeg laver ofte mure som et lille “V”, høje er 10 cm laver en teltet, så vinden kan feje sne af teltet, samt ikke breder end telt, hele lidt smallere, så kan vinde føre sneen væk fra teltet sider.

 

 

 

Snestorm og snemur set fra siden, hvordan sene lægger sig i stor. Vinden danner en mur for snemueren. Hvis man oplevere at fysneen pakker op ved teltet, kan man nogen gang med lidt hel grave fri og ændre snemure lidt, så vinden kan hjælpe med at holde sneen væk, men mange gang slipper man ikke for at skal ud og grave, teltet fri flere gange, hvis der meget fysne.

 

Er der ikke så meget vind og du gerne vil have en hurtig mur, kan du bruge din pulke og sætte op som et “v” foran teltet. Det tager også en del vind, men virker ikke i kraftig storm.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Del dette indlæg! Vælge platform her:

Om forfatteren:

Eventyrer, foredragsholder, forfatter og guide. Jeg har valgt at skrive en masse om mine oplevelser, ekspeditioner og give mine erfaringer fra mig her. Du vil finde en del grammatiske-/stavefejl. Det er ikke et udtryk for manglende interesse eller grundighed, men blot et resultat af en normal ordblindhed. Er det noget der står uklart, så sig endelig til.

2 kommentarer

 1. Erik B. Jørgensen 28. januar 2015 af 08:55

  Hej Peter
  Tak for din kommentar.
  Generelt bruger jeg kun ski, stave og sneanker til at sikre mit telt. Selvfølgelig kun når vi er flere af sted. Fordi så har vi ofte nok ski og stave.

  Ofte laver jeg et sneanker, hvor jeg laver en lille spids i sneen, væk fra teltet. Her kan jeg sætte bardunen ned om og dække med sne igen. Det er lynhurtigt og holder super godt.

  Har jeg ikke kunne få noget til at holde, har jeg taget en pakkepose, taske eller andet, fyldt den med sne og sat bardunen på. Så har jeg gravet et hul og smidt den ned i. Så har du et virkeligt solidt anker.

  Jeg har også altid nogle isskruer med, hvis der ikke er sne nok.

  Jeg prøver generelt at bruge det jeg har med med, så jeg ikke skal have alt muligt ekstra med.

  Håber det giver lidt inspiration.
  Erik

 2. Peter Bak 27. januar 2015 af 21:26

  Hej Erik
  Hvad bruger du som pløkker ud over dine ski og stave når du telter i sne og snestorm?
  Mvh
  Peter Bak

Læg en kommentar

Go to Top