Slædepatruljen Sirius, oplevelses foredrag

FOF, sydøst Sjælland, har torsdags højskole i Vordingborg. Med 12 foredrag, her var jeg inviteret til at lave en af dem om “Et år ved Sirius”. Som altid det dejligt at kunne fortælle om sine oplevelser og livserfaringer, selv om man ikke er så gammel.

Når det rigtigt koldt under de minus 40 grader, så kan det mærkes. Jeg siger at normalt under minus 40 grader, er det bare koldt og allerede under minus 30 grader, tager jeg altid noget for munden, så man får varm luft i lungerne. Ansigtsmasker af neopren, kan jeg ikke lide, fordi når de bliver fugtige fryser de, hvis man tager dem af i en pause. Jeg kan bedre lide rørhalstørklæder (læse mere her) af uld, de fryser også til, men dem kan man bare dreje 1/3, og køre igen, efter 3 gange, skifter man til et nyt. De er meget behandlelige at have på og kan bruges til mange ting. Det eneste problem der er, er at man får skæg og snotten løber, så det hele fryser sammen, så må man hive lidt i det hele for at få det drejet. Den anden ting der sker, er at den varme luft der stiger op, sætter sig som iskrystaller i øjenvipperne, så bedst som man køre der ud og blinker fryser øjnene sammen, så må man holde sin luffe op og tø det op, så kan man køre lidt videre før det sker igen.

Sådan en dag kan man stå og tænke “hold da op det er koldt” og stå og have ondt af sig selv. Eller man kan sige hold da op en oplevelse, her kommer jeg nok kun en gang i mit liv. Det er to forskellige tilgange til livet og en opgave, det sammen gælder når man laver noget her hjemme, på arbejdet, m.v. Se lyst på tingene, så bliver det meget sjover for alle.

Erik

Relateret indlæg

Comments (5)

 • Dejligt at høre hvor begejstret du fortalte.

  Jette

  Jette
 • Stor kompliment for smart musik til billeder

  Inger

  Inger
 • Grønland det smukkeste sted i verden.
  Tak for et fantastisk foredrag.

  Helle

  Helle
 • Blændende godt foredrag – jeg MÅ til Grønland igen.

  Linda

  Linda
 • Tak for et blændende foredrag.
  Det var oplysende,blændende interessant og sjovt

  Hans

  Hans

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.