Skibriller / Ski goggles er en super opfindelse, når man står på ski eller færdes på vinterfjeldet. Der mange gode mærker, men mange forskellige farve glas, alt efter hvad man laver. Jeg bruger ofte glas med gulligt skær, når jeg færdes på vinterfjeldet eller indlandsisen, da det fremhæver konjunktur, det rat, da man ofte bruger skibriller, under dårligt vejr, hvor lyset er dårligt og det svært at se konjunkturerne.

Men når det rigtigt koldt og man ønsker at dække munden med et rørhalstørklæde eller ansigtsmaske (se blog “Rørhalstørklæde“). Så kommer der varm luft op på skibrillen, så den dugger, hvilket er pænt irriterende. Det kan løs nemt og billigt, man tager en gamle neopren ansigtsmaske eller et stykke neopren, så laver man et stykke, man kan sætter på skibrillen, så den sættes på nederste kant af brillen og skal gå ned til og med næsen. På den måde kan den varme luft ikke kom op under skibrillen når det koldt, samt man får ekstra god beskyttelse af kindben og næsen. Man kan vælge at lade neopren forsætter hele vejen omkring hovedet, så man for ekstra øre varmer, men ikke alle kan lide det.

Man kan vælge at syg eller lime neopren på, på skibrillen, eller man kan syg velcro på neopren og skibrillen så det nemt at tage af og på, alt efter om man har behov for det. Husk at sætte den bløde del af velcro på ansigtsmasken, da det rør huden når neoprenet ikke er på.

Erik

Relateret indlæg