Rotary foredrag

Endnu et foredrag, kom til dage, da jeg var forbi Nyborg Rotary klub, til deres ugentlige aftenmøde. Jeg var blevet bedt om at komme, for at fortælle lidt om hvem jeg er og hvad jeg kan. Da der kun var en ½ time, blev det til en kort instruktion om hvem jeg er, samt uddrag af mit foredrag om Team ånd / Samarbejde, med historier fra Sirius, Jægerkorpset, ekspeditioner, erhvervslivet, osv.

Det er altid sjovt at komme ud, at kunne sætte tanker i gang, heldigvis var der godt med spørgsmål og efterfølgende snak. Forhåbentligt, har jeg kunne bidrag med en oplevelse, der kan i gang sætte lysten til at komme ud, opleve og gøre hverdagen sjover, ved at være opmærksom på hvad, de små ting, kan ændre ved stemningen og samarbejdet.

—0—

Vil du vide mere om alle mine foredrag kan du se alle min foredrag her “Foredrag“. Det er både om mine enkelte ekspeditioner og foredrag om ledelse, samarbejde og motivation.

Jeg har også skrevet en del artikler om samarbejde og ledelse til virksomheder og dem der har interesse for det her: “Erhvervs undervisning / coaching“.

Du kan også se hvad min kunder har sagt om mine foredrag her: “Kunderne siger

Erik

Relateret indlæg

One Comment on “Rotary foredrag”

 1. Nyborg Rotary Klub, den 11. marts 2008.
  Aftens brancheforedrag blev leveret af Erik B. Jørgensen fra virksomheden Komud

  Erik B. Jørgensen (EJ) er 32 år, har sammenlagt været 10 år i Jægerkorpset og v/Siriuspatruljen, og med den baggrund har han startet firmaet ”Komud” (www.komud.dk). Han træner bestyrelser, personalegrupper, selvejere, ledere i ”how to lead” ved energiture og som ”story teller”. Hvis man bygger folk op, øges tilliden, og det er afgørende, at man lærer at have tillid til hinanden, for det åbner for fælles værdier, så man bedre kan ”fodre” (tillære) folk – dette lærer man i Jægerkorpset, og det bruger EJ i sit daglige virke.
  I Jægerkorpset opbygges tilliden gennem fælles oplevelser og beståelse af div. prøver, hvorved man skaber fælles værdier, hvis man har den rette, personlige indstilling: Man skal have gruppen (læs: virksomheden) til at fungere, passe sammen, være åben, se svagheder, samt afstemme forventninger.
  I Jægerkorpsets 16 ugers optagelsesperiode tvinges man til at bede om hjælp fra sine gruppekammerater på et eller andet tidspunkt. Det samme gælder ved Siriuspatruljen, for kører man med hundepatrulje i minus 44 gr., lærer man nødvendigheden af at være positiv, og sparre med sin partner for at komme igennem. Står overfor en fuldvoksen isbjørn, får man respekt for den viden/information, man har opnået gennem en mere erfaren kollega. Isbjørnen angriber med 60 km/timen og kan springe 8 m med stående afsæt. Den bedste mand i situationen har ledelsen. Ligeledes hvis medicineren bedømmer en såret soldat/ kollega i Afghanistan, ikke at kan flyttes, bliver grp. og kæmper sammen.
  Klassisk indledning til konstruktivt samarbejde: ”skal vi ikke gøre sådan?” eller: ”jeg foreslår, vi gør sådan, hvad mener du?” Herved engageres og motiveres. Når situationen så er kritisk, og lederen udstikker en ordre, der skal udføres omgående, har den forudgående træning og tillid medvirket til, at dette sker.
  Husk i virksomheden/organisationen at evaluere, vær åben, forbedre, afstemme forventninger, beslut og kom videre, nag er ikke konstruktivt, vær på vej mod fælles mål, lær hinanden bedre at kende ”på andre måder”. Skab fælles værdier gennem historier og fælles oplevelser (events).
  Hermed et hurtigt indblik i EJ’ tidl. oplevelser og nuværende levevej. I sig selv et foredrag, som er svært at give et fyldestgørende referat af, da der er mange dimensioner, men bestemt et spændende foredrag, som giver meget stof til refleksion og eftertanke. Et klart område, hvor mange virksomheder kan finde meget energi indenfra virksomheden, hvis man formår at få medarbejderne til at spille samme om virksomhedens mål og værdier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *