Når man køre slæde, oplever man rigtigt mange ting. Mange siger de aldrig har oplevet så stor glæde men samtidigt aldrig været så aggressiv. Slæde kørsel, kan bringe alle sider frem af en, dog mest de god oplevelser, hvor hunden er ens forlænget arm, der drejer når man vil, man falder hen i sin egen verden, når det køre der ud af.

Men ofte er der revner i isen, omkring kap, strømsteder osv. Normalt ser man en revne på 50-100 meters afstand, så råber man “revne, revne” til hundene, så sætter de farten op og drejer vinkelret på revne. Når de rammer revnekanten, venter de lige lidt, så de for line nok til at hoppe over og løbe viden, slæde køre selv over, vi sætter af på skiene og hopper over, der er det ultimative samme arbejde. Andre gang, når man når revne fortryder halvdelen af hundene og løber vinkel ret væk, så når den sidste halvdel hopper, har de ingen line fået, så de plumper i revnen. Det “bedste” er når alle hundene pludselig drejer af, så laver slæden en udskridning og dumper i revne, sammen med yderste mand, hvis han ikke for sluppet slæden i tide.

Alt dette er det samme på en arbejdsplads, i et samarbejde, osv. hvis alle ikke følger retningen, er der nogen der plumper i. I værste fald er det hele virksomheden eller samarbejdet der dumper i og kuld sejler.