Grej

Poncholiner / nødtæppe

Næsten uanset hvor jeg skal hen eller hvad jeg laver, har jeg min poncholiner med mig, det en af de stykker grej man altid kan bruge. En poncholiner for mig, er et tæppe, der er lavet til piloter, hvis de bliver skudt ned, som nødtæppe. Tæppet er tyndt, lavet af ripstop nylon, hvor skidt og væske let falder af, imellem ydre lagende, er der et tyndt lag isolering af kunststof. Kanterne er forstærket, samt der er snøre rundt kanten, så man kan binde den sammen, til en pose, eller sætte op som en lægskærm, osv. Fås i mange farver, man ses mest i grøn (set bl.a. i farver, sand, sort, grøn, slørings farve, DK, US, Ørken, osv.). Den koster omkring de 200 kr. vejr ca. 750g. skrive “Poncholiner” i Google og flere butikker dukker op.

Jeg bruger den til mange ting. Om sommer til sommerdyne. Som tæppe til skov turen, som nødtæppe i bilen, når jeg på fjeld tur som ekstra varme til min sovepose, hovedpude, aftentæppe ved bålet. På vinterfjeldet er den supper til at have over sig før man kravler i poser, eller som ekstra isolering i sovepose. Når man er på rejse, er den nem at have øverst i rygsækken eller taske, til at tage over sig, i fly, mens man venter et sted, osv.

Et stykke grej jeg lærte at sætte pris på ved Jægerkorpset.

Erik

You may also like

2 kommentarer

 • Ole

  Hej Erik.

  Hvilken Poncholiner benytter du, den på billedet eller er der nogle specifikt du kan anbefale?

  De bedste hilsner
  Ole

  15. juli 2012 at 23:31 Svar
  • Erik

   Hej Ole
   Det er ikke nogen specielle. Jeg har brugt dem der var udleveret i forsvare eller købt i militær overskudslager. Men har ikke noget specifik mærke.
   Mvh
   Erik

   21. juli 2012 at 21:00 Svar

  Skriv en kommentar