Isortoq er et dejligt sted på Østkysten af Grønland, en lille bygd, hvor der bor omkring 70 mennesker. Hvor fangst stadig er det bærende erhverv. I sted hvor der er gode muligheder for at se indlandsisen, sejle kajak, vandre, sejle og kørehundeslæde med fangeren, osv. Her kom der Pitaraq den anden dag. Varsel var nået byen dagen før, så alle skulle i gang med at fjerne løs ting, og sikre både, osv.

Bådende blev sejlet ind i naturhaven, eller trukket på land. Vi var rundt og binde ting, lægge sten på ting, så intet kunne flyve bort. Der blev sat skodder for vinduerne mod nord. En hele aftens forberedelser skulle der til, før folk kunne gå til ro. Alt var stille, ikke vind rørte sig, ved 22 tiden, men kort tid efter ramte vind hårdt, og blæste løs i 36 timer, hev og sled i alt.

Flere gange var vi ude og se til båden, spænde snor op, slippe hunde fri, så de kunne komme i læg og tør vejr. Vind var så hård, at det var svært at stå oprejse, når vindstødende fejdede over byen. Bølgerne stod ind over land, og vind tog saltvandet med ind over hele byen, så man blev meget våd af at bevæge sig rundt. Pludseligt som den komme, er den også væk igen. Et eksempel på hvor stærk naturen er, og man skal have respekt for den.

Erik