Min store aften, optaget i Eventyrens Klub (The Adventures’ Club of Denmark)

I går aftes, blev det endelig dagen hvor jeg var inviteret til optagelse i “Eventyrernes Klub”  (The Adventurers’ Club of Denmark).

En lang historie ligger bag, jeg har kendt forskellig folk fra klubben igennem mange år og støt på dem rundt omkring. I april 2012 fik jeg en invitation til at komme og holde et foredrag i Eventyrenes Klub’s lokaler i Nyhavn, der fortalte jeg generelt om mit liv og ekspeditioner efter en dejlig frokost og hyggesnak.

Senere var jeg så heldig at der var to medlemmer der forslog mig som medlem, så jeg fik en opfordring til at ansøge om medlemskab i juli, hvor jeg udfyldt div. papir og sendte ind.

Jeg fik et par måneder senere af vide jeg var indstillet til optagelse. Så skulle vi bare finde en dato jeg kunne, det endt med den 12. feb.

I går mødte jeg op i det gamle pakhus på Nyhavn som er Eventyrenes Klub’s faste lokaler. Klokken 18 var der mødt de deltager der kunne op, her midt i vinterferie, 13 mand stærk. Vi fik en gang mad, mens snakke gik lystigt. Senere blev jeg sendt uden for døren da de skulle gøre klar.

Da jeg blev kaldt ind var det tid til optagelsen, med alle de ritualer der er, fik en fin tale fra formanden og de to der har indstillet mig. Selv en af stifterne Peter Freuchen, gav sit egent besyv med. Resten vil jeg holde for mig selv.

Herefter sagde jeg en tak og holdt et foredrag om ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano” ved det rundebord, hvor alle medlemmernes navne er hugget ned i. Det satte gang i en herlig snak om at rejse med børn, da mange af kammeraterne har rejste med deres børn. Blev en herlig aften, i historiens vingesus med et utal af spændende historier og spændende mennesker.

Et sted jeg glæder mig til at komme meget mere.

Er er min definition om hvad Eventyrernes Klub er:

Jeg er nu så heldig at være det 457 medlem af klubben siden den blev stiftet 13. dec. 1938, hvor 10 mænd og kvinder oprettet klubben i Universitetscaféen i København. Sidenhen har kvinder fået deres egen klub, Kvindelige Eventyrere.

I mange år holdt Eventyrernes Klub til i Søpavillonen men de sidst mange år har klubben hørt til i Nyhavn.
Læs meget mere om Eventyrenes Klub her, i mit indlæg om: Eventyrernes Klub, den forunderlige verden!

Et nyt eventyr kan begynde, når jeg skal lære mine nye kammerater at kende.

Erik

Indlægget er opdateret: 17. juni 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.