Min store aften, optaget i Eventyrens Klub (The Adventures’ Club of Denmark)

Min store aften, optaget i Eventyrens Klub (The Adventures’ Club of Denmark)

I går aftes, blev det endelig dagen hvor jeg var inviteret til optagelse i “Eventyrens Klub”  (The Adventurers’ Club of Denmark).

En lang historie ligger bag, jeg har kendt forskellig folk fra klubben igennem mange år og støt på dem rundt omkring. I april 2012 fik jeg en invitation til at komme og holde et foredrag i Eventyrenes Klub’s lokaler i Nyhavn, der fortalte jeg generelt om mit liv og ekspeditioner efter en dejlig frokost og hyggesnak.

Senere var jeg så heldig at der var to medlemmer der forslog mig som medlem, så jeg fik en opfordring til at ansøge om medlemskab i juli, hvor jeg udfyldt div. papir og sendte ind.

Jeg fik et par måneder senere af vide jeg var indstillet til optagelse. Så skulle vi bare finde en dato jeg kunne, det endt med den 12. feb.

I går mødte jeg op i det gamle pakhus på Nyhavn som er Eventyrenes Klub’s faste lokaler. Klokken 18 var der mødt de deltager der kunne op, her midt i vinterferie, osv. 13 mand stærk. Vi fik en gang mad, mens snakke gik lystigt. Senere blev jeg sendt uden for døren da de skulle gøre klar.

Da jeg blev kaldt ind var det tid til optagelsen, med alle de ritualer der er, fik en fin tale fra formanden og de to der har indstillet mig. Selv en af stifterne Peter Freuchen, gav sit egent besyv med. Resten vil jeg holde for mig selv.

Her efter sagde jeg en tak og holdt et foredrag om ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano” ved det rundebord, hvor alle medlemmernes navne er hugget ned i. Det satte gang i en herlig snak om at rejse med børn, da mange af kammeraterne har rejste med deres børn. Blev en herlig aften, i historiens vingesus med et utal af spændende historier og spændende mennesker.

Et sted jeg glæder mig til at komme meget mere.

Jeg er nu så heldig at være det 457 medlem af klubben siden den blev stiftet 13. dec. 1938, hvor 10 mænd og kvinder oprettet klubben i Universitetscaféen i København. Sidenhen har kvinder fået deres egen klub, Kvindelige Eventyrere.

I mange år holdt Eventyrens Klub til i Søpavillonen men de sidst mange år har klubben hørt til i Nyhavn. Læs meget mere om Eventyrenes Klub her, i mit indlæg om: Eventyrernes Klub, den forunderlige verden!

Et nyt eventyr kan begynde, når jeg skal lære mine nye kammerater at kende.

Erik

Comments (6)

 • Hej Peter
  Det er kun muligt at blive medlem hvis man bliver inviteret til at holde foredrag og bliver vurderet egnet. Det kræver man har lavet en masse eventyrlig ting og kan berette om det. Jeg har skrevet meget mere om klubben og hvad det kræver her: Eventyrernes Klub, den forunderlige verden!
  Det er meget få der bliver medlem og man skal have lavet ting, ikke ret mange har lavet.
  God dag
  Erik

 • Er det muligt at blive optaget i Eventyrens klub med lykke og held.
  Jeg synes det ville blive sjovt, lykkeligt og heldigt.

  Hilsen

  Peter Sadola

  Peter Sadola
 • Hej Farhad
  Tusind tak.
  For at blive medlem så skal du rejse ud og lave en masse eventyr, på din måde. Så kan det være at du en dag bliver inviteret ind i Eventyrernes Klub, og holde foredrag og der efter evt. bliver indstillet til optagelse.
  Jeg har skrevet mere om selve Eventyrens Klub her https://komud.dk/eventyrernes-klub/

  Jeg håber du finder på nogle spændende eventyr og jeg høre om dem engang.

  Mvh.
  Erik

 • Hej
  Jeg er fra Iran og vil gerne være medlllem ?
  Hvad må jeg gør?
  Og tillykke med din medlemskab.
  Vh Farhad

  Farhad
 • Et stort tillykke. Det er flot selskab du er kommet i.

  MTJ
 • Erik,

  Tillykke, tillykke med optagelsen som du jo har fortjent mange gange over.

  Hilsen fra Christian

  Christian Tvergaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.