Liggeunderlag, jeg bruger, til friluftsliv. Erik B. Jørgensen med mange liggeunderlag stående bag sig, i en skov.

I det indlæg opsummer jeg kort, hvilke liggeunderlag jeg bruger fortiden, det gælder inden for alle underlag:

  • Skumunderlag
  • Liggeunderlag
  • Oppustelige liggeunderlag
  • Selvoppustelige liggeunderlag

Jeg kan roligt sige det er svært at sige, hvilke underlag jeg synes er bedst, fordi der findes mange modeller jeg ikke har prøvet det ude. Samt oppustelige liggeunderlag, går i stykker over tid, er det på grund af hårdt brug, eller de er dårlige? Det kan jeg ikke altid sige.

Vil du se min overordnet mening om valg af liggeunderlag, kan du se det her indlæg og film: Valg af liggeunderlag til kajak-, kano-, cykel-, vinter- og vandreture [Fif og råd].

Men her er hvad jeg bruger mest for tiden.

 


Skumunderlag

Fjällräven, Ground Sheet 14 mm

Det er det bedst skumunderlag, der findes til den kolde tid og vinterture. Det bruger jeg som bund, med et oppusteligt eller selvoppusteligt liggeunderlag oven på. Det er dejligt tykt og virkelig solidt. Så vi bruger det ude ved bålet, til at knæene i kano, og meget mere. Du kan se min anmeldelse her: Anmeldelse af Fjällräven liggeunderlag, Ground Sheet 14 mm.

Jeg har også nogle stykker, jeg har skåret over i to, så jeg kan tage et halvt skumunderlag med, da det ofte kun er nødvendigt fra skulder og til om med hoften.

 

Tyndt skumunderlag

På min mindre ture og om sommeren, bruger jeg et gammelt tyndt skumunderlag fra Forsvaret. Det fylder ikke så meget. Samt jeg er begyndt at teste et æggebakke skumunderlag: Robens – ZigZag Slumber Liggeunderlag, vægt ca. 380 gram, GrejFreak da det er let og forsat bredt.

 

Hundeslædeekspedition

På hundeslædeekspeditioner eller snescooterekspeditoner kan man have lidt tykkere skumunderlag med. Da det er meget koldere, så er det også rart med et virkeligt tykt skumunderlag. Her brugere jeg specielt fremstillet skumunderlag, som vi også brugte i Slædepatruljen Sirius. Det er kun til dig der skal på ekstreme ekspeditioner, de koster ca. 1.200 kr. stykket.

 


Oppustelige liggeunderlag

Her har jeg virkelig brugt mange forskellige, men der en model, jeg synes der er de bedst jeg har, i den her række følge.

I min søgen efter et lettere underlag, er jeg fortiden ved at teste og bruge: Therm-a-Rest NeoAir Xlite NXT underlag, Regular, SpejderSport anmeldelse følger når jeg har testet det ordentligt.

 


Selvoppusteligt liggeunderlag

Dem har jeg ikke mange af, da de ofte er pænt tunge.

Men på hundeslædeekspeditioner eller snescooterekspeditoner, i områder hvor det bliver ekstremt koldt, så er det rart med et virkelige godt selvoppusteligt liggeunderlag oven på det store skumunderlag.

Her bruger jeg et: Asivik Camp 10.0 Single, selvoppusteligt liggeunderlag

Men det er tungt og stort, og ikke noget jeg vil bruge på vinterture, med ski og pulk.

 


Jeg håber det kan være til inspiration til dit næste liggeunderlag.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 2. april 2023