Lær af de bedst, få en mentor

Tid er altid vigtig. Tiden har det med at forsvinde og jeg når aldrig alt det jeg gerne vil. Men igennem årene har jeg lært at spare tid og lære mere på kort tid. Det har den fordel at jeg kommer hurtigere og bedre i mål eller bare bliver bedre og der ved har det sjovere, på ture, til yoga, styrketræning, osv.

Det gør jeg kort og godt ved at finde de bedste inden for de punkter jeg ønsker at blive bedre. Jeg prøver at overtale eller betale mig fra deres hjælp. Det kan være kurser, en samtale eller hvad der er behov for.

Jeg lærte det i Jægerkorpset. Når vi skulle lærer noget var tiden igen vigtig, men også resurse mæssigt. Når vi skulle springe faldskærm blev vi ofte sendt til Frankrig eller USA og springe. Det var billigere fordi vi kunne være effektive, når vejret konstant er godt, i stedet for herhjemme hvor dårligt vejr kan få en flyver og 50 mand til at stå og vente.

Det samme når vi skulle klatre, lærte vi de basale ting i Danmark. Herefter blev vi sendt til Schweiz for at klatre i to uger. Vores instruktør var deres Alpespecialister, der aldrig lavet andet end at klatre. På den måde lært vi effektiv og rigtig første gang. Alt det har jeg ført videre i mit virke.

Det har jeg skrev om inden for enkelt felt i de her artikler:

 

Få en Mentor

En anden indgangs måde er at få en mere fast tilknytning til en person. Jeg bruger personligt mange folk til sparring. Det kan være min ekspeditions ideer, mit firma og træning.

Det er personer jeg stoller på og jeg ved der siger deres mening. Det er en uvurderlig hjælp for mig. Så uanset hvordan det ser ud til ude fra, gør jeg aldrig ting alene. Det er f.eks. min kæreste, Claus inden for alt med hjemmeside, foto og teknik. Niels inden for udvikling af mit firma. Han er altid klar med spørgsmål, analyserer og god sparring.

Sådan har jeg flere personer omkring mig. En anden mulighed er at få en mentor, som kan hjælpe en til at tænke og reflektere over ting. Mentoren kan også skubbe en ud på lidt dybt vand, se andre sider og der ved bruge sin viden til at hjælpe dig.

 

Yoga mentor

Derfor har jeg selv fået en mentor inden for yoga. Igen føre jeg principperne over på min træning og udvikling i yoga. Jeg synes personligt det er fedt at være effektiv i min træning. Jeg elsker at forstå detaljer i stillinger, filosofien bag. Jeg har også en masse holdninger og forestillinger der holder mig tilbage. For at komme videre i min egen praksis i yoga, ville jeg også gerne have sparring i yoga.

Jeg har taget en yogalæreruddannelse, været på flere workshop og laver en masse yoga selv. Yoga er noget underligt noget. Jeg startede for at blive bedre til kajak. Men jeg kunne bedre og bedre lide yogaen. Det sjove er des bedre jeg bliver, des hårdere er det og flere detaljer dukker op. Der er også hele den filosofiske del og meditation som jeg har haft svært ved at lave selv.

For at blive bedre og lære de ting jeg ikke får lavet og prøvet af, har jeg fundet mig en mentor for at få et skub den rigtige vej og lære så effektivt som muligt. Jeg har siden min yogalæreruddannelse været inde i god rytme med min yoga. Dog har jeg en masse begrænsninger og ting jeg kunne gøre bedre.

Derfor spurgte jeg en yogalærer jeg har stor respekt for og vedkommende ville være min mentor. Heldigvis blev det til et ja, fordi min yogamentor synes det var spændende.

Det har resulteret i et månedligt møde. Det første er afholdt. Vi har lagt en plan med tre linjer, fysik, filosofisk og meditation. Der betyder jeg er kommet på dybt vand, fordi meditation har jeg det svært med og jeg skal sætte ord på filosofisk ting. Jeg er åben og sikker på det er godt for mig.

Nu har jeg fysiske øvelser jeg laver hver aften for at åbne mine skuldre og ryg. Jeg skal “filosofere” over en opgave og skrive ned hvad jeg kommer frem til. Til slut skal jeg lave meditation, starter med 5-10 min om dagen. Først med vægt på en bestemt meditations øvelse. Det skal jeg arbejde med en måned. Herefter mødes vi igen.

Det er super fedt for mig. Selv om jeg er forholdsvis disciplineret er det sundt for mig at blive holdt op på noget. Bare det at lave tinge jeg ikke har lyst til, gøre jeg lære nye sidder af mig selv og min yogapraksis.

Et nyt eventyr venter Alt det her glæder inde for alle område. Jeg håber du vil tage det til dig. Om det er vejen til nyt job, blive bedre til din uddannelse, hobby, sport eller hvor du vil udvikle dig.

Simpelthen lær af de bedste. Brug dit netværk og venner

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 27. september 2019