Som jeg har skrevet tidligere så prøver jeg at lære af de bedst, sidst var det mine kajak færdig jeg ville optimere ved at tage til Wales og besøge Nick Cunliffe (se ham bla. i ”This is the Sea” 2 og 3 og ”Rough Water Handling”).

Under mine forberedelser til ”Skandinavien rundt i kajak” er jeg i fuld gang med min styrketræning og synes jeg godt kunne optimere min træning lidt, især styrketræning, havde en ide om jeg trænede for meget. Så i stedet for at prøve mig frem, ønskede jeg mig meget et gavekort i julegave til en samtale med Henning Kristensen fra “BESTRONG”. Henning er 4 x Mr. fitness, 1 x WFF world champion in Fitness og meget mere. Så jeg mente at han måtte kunne hjælpe mig og var glad da mit ønske blev opfyldt.

Jeg fik en tid her første i jan. 2011. Jeg mødt op hjemme ved Henning en tirsdag aften, klar til 1-2 timers samtale. Min forventninger var store, så jeg var spændt.

Henning startede med at skrive lidt ned om mig, han er også uddannet coach, så han spurgt ind til en del ting, samt til nogle spørgsmål jeg havde fået tilsendt på mail før. I starten tænkt jeg, håber ikke han vil coach mig, med hensyn til at tro på mig selv, osv. Men Henning var lynhurtigt til at forstå hvorfor jeg var der og jeg ikke havde bruge for motivation, nærmer mindre vægttræning ;-) Vi gjorder min træning op på ugebasis, samt så på min mål og ønsker. Jeg har ønske om at køre muskel masse på min krop op til mine ture og holde mig i så god form som muligt, ved at være så effektiv som muligt i min træningstid, samt man er vel også lidt forfængelig, hi.

Vi fik en lang snak om mine programmer, kost, restitution, m.v. Fik et virkelig godt indblik samt Henning var god til at få alle detaljer med. Vi fik lavet et nyt styrketrænings program, uden det ville gå ud over al min anden træning. Nu skal jeg til at træne min krop igennem en gang om uge over 4 gange, med færre sæt. Det bliver forsat hårdt og tungt ;-).

Vi fik også vent kosten godt, så jeg er tilbage på protein pulver mm. igen efter et par år uden, da Henning også sælger pulver, m.v.. Vi nåede også at vende vores begge forretning og foredragserfaringer.

Så jeg kunne tag hjem med en 110% god oplevelse. Jeg fik hvad jeg kom efter. Tiden er kostbar, så fedt at føle at man kan optimere sin tid i træningsrummet.

Efter et par dage, fik jeg Hennings notater tilsendt scannet ind, så man nemt kunne huske hvad vi havde talt om. Nu er det bare op til mig selv at holde det og forhåbentlig opnå endnu bedre resultater.

Jeg kan klart anbefale at opsøge de bedste når man vil blive klogere, udvikle sig, m.v. De penge og tid er givet godt ud i længden.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.