Hvorfor søge Slædepatruljen Sirius

Jeg får ofte spørgsmålet om hvorfor jeg søgte Slædepatruljen Sirius . Det svært at sige 100%, men jeg kom ind som værnepligtig i Den Kongelige Livgarde, fra dec. 95 til nov. 97, her var jeg værnpligtig sergent sammen med en, hvis bror havde gjort tjeneste ved Sirius, her hørte jeg de første historier og det fangede mig med det samme.

Jeg havde altid sagt tidligere at Sirius ikke er rigtige soldater, da de “bare” går rundt der oppe, der var jeg ikke så gammel 8 kl. Men pludselig fik jeg billeder på, begyndte at læse alt jeg kunne finde om Slædepatruljen, samt Grønlands historie. Det fangede fra starten, jeg lidt en ener, elsker naturen, så det lød lige som mig, så jeg søgte i 97, kom ikke ind, jeg var reserve. Jeg gad ikke det normale militær så jeg stoppede nov. 97 og gik på landbrugsskole, men jeg kunne bare ikke slippe tankerne fra det jeg havde læst, samt jeg plejer altid at gennemføre hvad jeg sætter mig for. Så jeg søgte igen i 98 og kom ind. Hvorefter jeg startede på forskole i 99 og var ved Sirius fra 99-2001.

Levede det så op til mine forventninger JA. Det ½ års forskole, en fed tid med en masse kursus, om alt man skal kunne der oppe, vinterkursus, skydekursus, alt i motor, elektronik og værktøj, radiokursus, hundepsykologi, førstehjælp, sejl las, osv. Virkelig lære rigt.

Tid ved Slædepatruljen Sirius  er et minde for livet, station er station, men naturen og hundeslæde turne vil altid sidde i en, en stor slået natur, dyrelivet, og i et miljø de færreste har færdes i med storme, kuldegrader, osv. Samt det man er der 26 måneder, gør man oplever alting to gang, man har tid, til at se og opleve, så det en ting der altid vil sidde i en. Nok derfor man altid vender tilbage til Grønland.

Hvis du en ung mand / kvinde så søg, du vil ALDRIG fortryde. Læse mere om Slædepatruljen Sirius her på min side og ved på Forsvaret hjemmeside (det er først nu her kvinder kan søge, så den første kvinde har forsat til gode at gøre tjeneste i Sirius)

Erik

Relateret indlæg

6 Comments on “Hvorfor søge Slædepatruljen Sirius”

 1. Mange tak til både CIlle og Erik for jeres svar. I øvrigt tak for din mail Erik, jeg kan høre at vi er enige på mange områder også mht. flere mænd i kvindedominerede fag. Jeg vil helt klart søge ind og se hvad der sker.

 2. Hej Nanna. Jeg deltog i noget praktik i Aalborg (uge 47, 2012), hvor jeg fik understreget at kvinder GODT kan søge Sirius. Jeg fik en eye-to-eye samtale bagefter – ingen misforståelser. Jeg kan desværre ikke huske hvad vedkommende hed, men jeg kan prøve at finde ud af det, hvis du vil være helt sikker?

  /Cilie

 3. Hej Nanna
  Tak for din kommentar.For min skyld måtte piger gerne søge og være en del af Sirius.

  Lige som piger må søge Jægerkorpset. Her har piger så et problem, med kg belastning på kroppen og deres bækkenbund. Så det længste piger har klaret det er 3 og 5 uger ud af 16 ugers optagelser.
  Der er ingen tvivl om at kvinder kan løbe hurtigere end mange mænd, lave flere kropshævninger, osv. Men når man går men 30 kg på kroppen konstant, så sker der noget.

  Men ved Sirius ser jeg ikke nogen grund til at piger ikke skulle kunne søge. Da der ikke er kg belastninger, på kroppen. Det drejer sig om personlighed og udholdenhed, så her kan piger nemt være med.
  Som jeg har hørt det, stammer fra helt gamle dagen i 50’erne og 60’erne. Her lavede Embedslægen et forbund på grund af hygiejnen problemer for piger. Men at det mere drejede sig om at hvis der kom en pige blandt 12 isolerede personer, ville det ikke fungere, på grund af den gang var man slet ikke van til at være sammen tætte mænd og kvinder, så isoleret. Den har så stået fast siden.

  Det er rygterne. Men jeg tror personlig det snart bliver ændre, fordi i dag er vi van til at være piger og mænd, sammen alle steder. Der er kvinder i fronten i Afghanistan, osv. Samt som tidligere nævnt, kan piger nemt være med.

  Så hvis du har de lyste, så skriv og spørg forsvart, og søg ind.

  God dag
  Mvh
  Erik

 4. Det er virkelig ubehageligt at der i et land som Danmark er uddannelser kvinder ikke må søge ind på, det gør mig virkelig ked af det og jeg forstår det selvfølgelig ikke. Der findes jo også store stærke kvinder ligesom der findes små svage mænd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *