Når man køre hunde slæde og køre derud af, så kan det ikke undgås at hunden krydser lidt rundt mellem hinanden, når man køre i vifte. Vifte er når alle hunde har lige lange skagler (snor) så alle løber oppe foran. Når skaglerne bliver filtret sammen, fordi hundene skifter plads, må man stoppe og filtre det hele ud. Men når man bliver træt af det, heller hvis en hund har en skagler op mellem benende, løber man frem, for at ordne det, mens man køre, da det er rat at kunne holde et jævnt tempo. Engang da jeg løb frem og ordnede en skagle, fik jeg det ordnet, men en af hundene blev lidt usikker og løb bag om mig ud til siden, slæde kørte så hurtigt at jeg ikke kunne løb frem og væk ud til siden, så skaglen fik fat i mine knæhaser og væltet mig bag over. Her lå jeg og sprællede på ryggen, med slæden kørende lige mod mig, da vi ikke kunne stoppe så hurtigt, var det eneste jeg kunne gøre at tag fat i slæden og her hang jeg uden foran på slæde som en anden kølerfigur, mens min makker prøvede at stoppe. Jeg pløjede ned i sneen som en anden sneplov og jeg kunne ikke holde fast ret længe, men lige som jeg måtte give op og ville lade slæde køre over mig med 350 kg, kom der en gammel revne, som jeg faldt ned i og slæde kørte over uden at ramme mig, PUHA, man er heldig en gang i mellem.

Erik