Handsker, er en vigtige ting, for hvis man fryser fingrene, så kan man intet, folk går helt ned, samt man mister fokus, hvis man går og tænker på sine kolde fingre. Derfor har jeg fundet min egen perfekte løsning, så prøv selv at find din egen løsning.

På vinterfjeldet har jeg følgende handsker med:

–       et sæt luffer (Bomuld og uld)

–       et sæt 3 finger handsker, Hestra

–       et par tykke flise fingre handsker

–       to par tynde flise handsker

–       et til to par mure handsker, med plastik dupper.

Mure handskerne bruger jeg altid, når jeg er i teltet, og når jeg pakker pulk eller rygsæk. De er gode og holde fast med, samt hvis man for fuel på dem, bliver de kolde, samt de bliver våde når man roder med telt, pulk, osv. Så når man er pakket og klar til afgang, kan man tage mure handskerne af, og tage de tynde flise handsker på, med enten luffen eller 3 finger handsker ovenover. Jeg har altid tynde flise handsker inden under  tykke handsker, fordi de tager fugten, så de kan skiftes i løbet af dagen, samt man skal ofte ordne en masse småting i løbet af dagen, hvor man tager handskerne af, f.eks. lynlås, drikkeflasker, tisse, spænde en ski, ved at have tynde handsker på, bliver fingrene ikke udsat for små kulde påvirkninger og rifter. Der er mange der lider med tørre finger og flækkede fingre spidser, på længere ekspeditioner, fordi de rør, ting med bare finger.

3 finger handsker er en dejlig varme handske, man stadig kan arbejde med, her er Hestra luffer noget af det bedste i verden. Luffer, bruger jeg en tynd skal, helst bomuld med uld luffer inde i, med sådan nogen kan man altid holde varmen. Til meget varme dage, har jeg en tyk flise finger handske, man kan gå med, alene, og stadig arbejde med.

En god ide er at putte mure handskerne, og reserve handsker, ind i inderlommer så de kan tørre når man går. Samt sove med dem på lårene om natten, så man altid har tørre handsker. (Læs artikel om tørrenet i telt, tilgår)

Her har jeg lavet en video om mine valg:

Erik

Opdateret 2. feb. 2018

Relateret indlæg