Foredrag om Grønland, nærmere Nordøstgrønland


Var en tur på Silkeborg Højskole og fortælle om et af mine eventyr i Grønland. Grønland ligger mit hjerte meget nær, derfor elsker jeg at fortælle folk om Grønland, naturen (som Nordlys, indlandsisen, fjeldene, is, sne, m.v.), dyrelivet (som ryper, snehare, moskusokser, isbjørne, sneugle, osv.). Håber det gør folk selv kommer ud, samt et besøger Grønland en gang.

Denne gang var det om ekspedition ”Thule til Thule” vores to mands ekspedition i 2009, hvor vi gik op på indlandsisen ved Kangerlussuaq i Vestgrønland, kitede (drager) 1900 km skråt over indlandsisen op til Nordøstgrønland, til Vildtland.

En kæmpe oplevelse at står i Vildtland der hvor Peary, Knud Rasmussen, Peter Freuchen, Lauge Kock, og en del Grønlænder har været (jeg desværre ikke kan navnen på). Men uden deres hjælp var mange af dem ikke kommet igennem deres ekspeditioner. Vi så snehare, moskusokser, ryper, m.v. Herfra gik ture ned i Independence Fjord og rundt om det Nordlig Grønland forbi Kap Morris Jesup, verdens nordligst punkt.

Turen gik super ind til min makker fik blindtarms betændelse. Alt andet end sygdom kunne vi gøre noget til. Så den tungeste beslutning i vores begges liv måtte tages da vi måttes reddes ud (læs meget mere i min bog om turen ”Oplevelser i ukendt land, i Knud Rasmussens fodspor”).

Mange tak til Silkeborg Højskole for jeg måtte komme forbi, samt det gode publikum der havde mange gode spørgsmål. Vil ønske dem et super ophold.

Erik

5 Comments on “Foredrag om Grønland, nærmere Nordøstgrønland”

 1. Tusind tak for et spændende, spændende foredrag!
  Fedt at mærke at der stadig findes engagerede mennesker i verden. Og tusind tak for at have “tager mig med” på eventyr. Du inspirerer!
  Venlige hilsner
  Lise Nielsen, Silkeborg Højskole

 2. Hej Erik
  Tak for et meget spændende foredrag.
  Jeg er vildt imponeret over alt det du har oplevet og udrettet ind til videre i dit liv.
  Held og lykke med jeres næste ekspedition.
  Hilsen
  Michala, Silkeborg Højskole

 3. Hey Erik
  Der er fedt at se der stadig er mennesker i verden der vil opleve og udforske livet, ved at tage på eventyr, i stedet for at bruge livet på chips, cola og tv.
  Held og lykke fremover
  Søren Nielsen

 4. Hej Erik
  Det var et meget spændende foredrag!
  Håber jeres næste tur bliver gennemført
  Hilsen
  Eva

 5. Hej Erik
  Tag mig med en dag
  Hanne Egevang Lersey, Silkeborg Højskole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *