Dato:25. jan. Mandag

Lejr / dag: 24 / 29

Pos (google) N 56.53308 E 10.73887

Distance roet: 34,8 km

Rotid:  7 timer og 50 min

Vejr: -5 til -3 grader. Skyer 3/8 til 4/8 mellem, en del sol. Vind 6 til 8 m/s til kl. 13 her efter 2 til 4 m/s, fra sydøst. Bølger 0.5 meter fra Sydøst.

Sov ikke for godt i nat, vågnede mange gange, først svedture, så drømte. Sidder stadig en del sygdom i min spæde krop, men tror også det var spænding over hvordan isen ville være når jeg skulle ud. Op kl. 6 morgenmad, m.v.

Min rutiner er de samme her på isen, jeg har to primusser kørende i telt, så jeg tørre min ting, kan stort set ikke ses på isen, at jeg har teltet.

Var klar til at gå kl. 0820, sol stod op i det samme, og et rødt skær bredte sig over isen og vandet for ude. Gik ca. 300 til 400 meter, så faldt  jeg for meget i. Så gik jeg med kajakken mellem benene, fordi når jeg så faldt i sat jeg på kajakken. Det kunne jeg en 100 meter. Herefter satte jeg mig i kajakken og roede (skovlede), trak i isen, alt hvad jeg kunne gøre for fremdrift. Hårdt arbejde, men gik virkelig fint, isen her var store flager, før grødisen startede.

Grødisen gik en 300 meter ud, det tog 30 min at ro, i alt 45 min om at komme ud, troede jeg. Fordi her efter lå der 2 cm, grødis de næste 3 km, ikke set det før, de andre dage, har der ikke været tyndt grødis.

Jeg kom fremad, men var hårdt at ro i. Jeg tog kurs mod Fjellerup Stand 30,5 km mod sydøst. Synes stadig der var en del vind 6 til 8 m/s, samt som altid, modstrøm og modbølger, de her små tæt bølger, der hele tiden tager farten af, fordi kajakken ikke kan nå gå over men må igennem hver 5 til 10 bølge.

Går virkelig træt de første timer mellem 3,5 og 4,5 km/t. Men går godt, lægger kursen om til Bønnerup Strand, det er 2 km længere, men spare mig 10 km, langs land fra Fjellerup Strand. Her er flot, men savner nu stadig at have land tæt på så der er noget at se på. Jeg må underholde mig selv, med sang og tanker. Samt kikke på islaget på kajakken, som danner alle mulige mønstre.

Tænker også på alle de oplevelser denne tur har budt mig, godt nok blevet anderledes end jeg havde troet den ville blive, en is vinter var ikke lige med i planen, men sikke en masse oplevelser, sikke et eventyr, nu skal det bare gøres ordentligt færdigt.

Synes jeg blev lidt træt op ad dagen, men knoglede på. Vejret blev bedre og bedre, så mit tempo steg.

Blev også til en tisse pause i dag, dengang beredt, jeg havde pustet en af min paddelflod op, og havde den mellem benene, så var den hurtig at gå på, og jeg kunne få tisse, dejligt.

Ellers var tankerne kun på at komme væk fra al den is, og komme videre.

Er kommet rigtigt mange sortænder igennem, mærkelige fugle, de flyver op, når jeg kommer tæt på, så flyver de rundt i ring, ofte en 2 til 3 gange forbi mig, som om de ikke ved hvor de skal hen.

Kom til Bønnerup Strand, rodede lidt forbi byen og gik i land, her lavvandet, ca. 30 cm, og is 150 meter ud, kunne stå ud og gå i land, gik ind på stranden og lage mig her.

Fik slået telt, og skiftet tøj, så måtte jeg ud og gå en tur, manglede vand, var henne ved et hus og få vand, de så noget måbende ud, da de fik af vide jeg roede kajak og lå i telt på stranden. Men mange tak for vandet.

Tilbage i teltet, fik jeg det dårligt, har drukket en masse, og spist godt, så nu hjælper det lidt.

Nu skal jeg i gang med ny planer, fordi de siger der kommer stormvejr onsdag og torsdag, så må jeg finde et sted at få sygdomme ud af kroppen. Håber at krydse til Sjælland i weekend men lad os nu se vand vejret vil med mig. I morgen går den mod Grenå.

Erik

Indlægget er opdateret: 7. februar 2021