Far og datter i Vildmarken, Nordsverige, Top

41. Vi begge har fået søde sedler. Far og datter i Vildmarken, NordsverigeI sommeren 2015, var jeg endnu engang ud i naturen med min datter, Karen på 6,5 år, denne gang gik turen til Nordsverige. Min datter og jeg har et ønske om, at vi skal på tur hvert 3. år, hver gang i 45 dage.

I sommeren 2012 var vi af sted for første gang, 45 dage i det Nordlige Finland og padlede i kano (Kan du læse om her). Min datter var 3,5 år gammel og det var første gang jeg passede min datter alene, mere end 24 timer. Det var en fantastisk tur, hvor jeg som far, fandt ind i far rollen. Vi fik en tur vi har snakket om lige siden.

Vi har igen været ude og opleve ting sammen. Vi havde tid til at nyde naturen, dyrelivet, kede os, fordybelse, nærvær og bare være sammen. Jeg har vist min datter min passion for at være i naturen og lave ekspeditioner. Det er min mulighed for at give min datter en unik oplevelse og vise hende hvad jeg elsker i livet.

Jeg har altid haft svært ved at finde mig til rette i rollen som far, den første tur gav for første gang, et bånd mellem min datter og jeg. Den her tur gav os endnu mere.

Grunden til det er 45 dage er, at under 3 uger ferie er alt nyt. Jeg oplever at følelsen af hverdag kommer omkring dag 30. Det er sjovt at opleve og komme ud over.

Jeg håber via vores historier at inspirere andre til at komme på tur, være sammen og lave det du brænder for.

”Eventyret starter i din baghave” med det mener jeg at eventyret findes over alt. Du behøver ikke lave det jeg gør, men find dit egent eventyr og tage et skridt ad gangen.

Sikkerheden skal være i orden, alt skal foregå stille, roligt og sikkert. For mig handler det om at lave en ny ting ad gang. På den måde er det min erfaring, at sandsynligheden for en god oplevelse er langt større. Det handler det om at tænke sig godt om, forberede sig grundigt og lære i det små.
20. Karen med det flotte elggevir vi fandt. Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Vores tur, handlede meget om at læring skal forgå gennem lege og jeg på den måde lærte min datter at bruge kompas, bruge kniv, lave bål og man andre spændende ting i naturen.

Ruten, Nordsverige

Den grove rute, var vi kørte til Nordsverige. Her startede vi med at vandre i Abisko området. Her var stor mægter sne og vand, så vi måtte lave vores rute om. Efter 8 dage, samlede vi vores kano op og padlede ned af Kalixälven. Det er en stor flod med store fos og fald, som vi skulle forholde os til, ved at padle igennem eller bære ude om, det giver altid lidt udfordringer.

Undervejs gik vi en masse ture og vandre ud i nogle dage en enkelt gang.

Det vigtigste for os var at nyde naturen og få en på opleveren sammen.

Det blev igen en fantastisk tur, hvor vi kom endnu tætter som far og datter. Vi har fået mange sjove oplevelser, haft konflikter, hygges os, været våde og presset, leget og grint. Alt det der skal være på en ekspedition.

Alt det kan du høre om i mit foredrag og kommende bog om vores to første store tur.

Erik

Her kan du se meget mere om vores første tur i 2012, hvor Karen var 3,5 år, “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano”

Billedgalleri Download materiale Book foredrag Tilmeld dig Nyhedsbrev Praktisk information

Kunderne siger

“Man kan sætte sig ved fjernsynet til en topprofessionel naturudsendelse, og så kan man bruge en aften i selskab med Eriks personlige fortælling om hans naturoplevelser. Erik vinder!
Om turen er i selskab med treårige Karen på kanotur i Nordsverige, eller om det er i hans eget selskab travende tværs over Alaska: fortællingen har nerve, krydret med beskrivende billeder og humor.
Det overvejende gråhårede publikum i Sindal i aftes kommer næppe til at gøre Erik kunsten efter, men vi fik serveret glæden over at Erik gennemførte sin tur, og derudover kan det inspirere til at huske at se oplevelserne lige for næsen, uanset hvor store eller små de er.
Tak.
Else Korsbæk“

Du kan se mange flere anmeldelser her “Kunderne siger”

Far og datter i Vildmarken, Nordsverige, Bund

 

Samarbejdspartnere

Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

 • Friluftslageret, har igen støtte mig 110% med vejledning, støtte og udstyr.
 • Aclima, gør igen at vi begge har det fedeste uldundertøj
 • Fenix Outdoor har igen støttet med deres lækre produkter, som
  • Brunton, solceller og batterier, så vi kan tag billeder, læse på vores iPad, mv.
  • Fjällräven, en masse dejligt tøj, rygsække og andet udstyr, til vores tur.
  • Hanwag, støvler til mig
  • Primus, brænder, bestik, termokander, kopper, mv.
  • Tierra, skaltøj og jakke til mig
 • Gyldendal, har sørget for vi har noget at læse i og at du får noget at læse i, når vi laver en bog om de to “Far og datter i Vildmarken” ture
 • STM sport, har støttet med, nogle af deres lækre produkter
 • Kano & Kajakværkstedet, har givet råd, vejledning og hjælp med min kano
 • Keen, fodtøj til Karen
 • LifeStraw, søger for et filter til turen. Vi har begge en drikkedunk GO
 • LTS Flyfishing Danmark, fluestang og udstyr til mig, så vi ikke har nogen undskyldning for ikke at få fisk
 • Moalem Trading, har sparret og støttet med deres smart produkter fra
  • Midland, Action kameraer, lækre Action kamera (XTC 400, XTC 270) og mount
  • Power Practical, power bank, USB strømmåler og power pot, gryde der laver strøm
 • Yeti, soveposer i dun til mig

Samarbejdspartner fra tidligere ture

Jeg burger en del udstyr/grej fra tidligere ture, hvor samarbejdspartner omkring det grej har været.

 • Kajakkæden
  • We.no.nah Canoe, vores kano fra sidste tur
  • North Water, sikkerheds liner og udstyr til kanoen
  • Kokatat, tørbukser og jakke, samt flydevest til mig, fra sidste tur
  • Bending Branches, padler til os, fra sidste tur
 • Nordisk, telt Oppland 3 LW, som jeg har med til vandredelen igen. Brugt under “Alaska på tværs”

Billedgalleri Download materiale Book foredrag Tilmeld dig Nyhedsbrev Praktisk information