Hvad er definitionen om noget er en ekstrem ekspedition, er forskellige fra person til person. Det oplever jeg meget når jeg er ude og holde mine foredrag. I går var jeg på Brandbjerg Højskole og fortælle om ”Danmark rundt i kajak – vinter”. En god aften med et godt publikum, tak til de mange der kom langvejs fra.

Når jeg snakker med folk bagefter eller undervejs er det jeg laver ekstremt, det er det også. Men for mig er det ”bare” en kajak ekspedition. Det kan godt være at vejret, m.v. er ekstremt, men jeg følger ikke jeg tager store chancer, fordi jeg prøver at tænke fremad, så jeg altid har en alternativ plan, hvis jeg ikke kan komme fremad. Det kan være at skylde i land, hvis man vælter, for mig var det inden for 30 til 60 min, jeg skulle være i land, for at holde varmen i min tørdragt. Eller det kunne være at ro ind i grødisen og overnatte i min kajak, ved at skift tøj og kravle i soveposen siddende i min kajakken. Her kunne jeg også lave varmt vand og mad. Det blev ikke aktuelt, men når jeg har en god alternativ plan i hovedet, er jeg tryk og det føles ikke ekstremt for mig.

Men ja det var en fed kajak ekspedition, der var MEGET anderledes end forventet og noget hårdere. Men isen gav mig så mange oplevelser.

Så tak til Brandbjerg Højskole, for jeg måtte kom forbi igen og fortælle om et af mine eventyr. Igen tak til jer der ville bruge en aften på mig, håber det var det vær.

Erik