Som en del af mine mange eventyr, tager jeg også på cykelture og bikepacking ture, med mine foreskellige cykler og opsætninger af mine cykler. Mine ture er både alene, med min datter og med min kæreste. Jeg vil løbende skrive om mine oplevelser og udstyr. Du kan se hvad jeg har skrevet ind til videre her under.

Velkomme i mit univers.
Erik

 

Turcykel setup, omkring en, Surly, Straggler

Jeg har fået mange spørgsmål, til det cykelsetup, jeg har når jeg/vi er på cykeltur, med oppakning. Herunder vil jeg beskrive mit setup og de valg jeg og andre har truffet. Da min kæreste og jeg besluttet at vi gerne vi til at tage mere på cykelture, hvad vi ikke den store erfaring eller føling med markedet. Min kæreste køre en masse MTB og ved masser og det. Samt når...

Læs mere 

Irlands syd- og vestkyst på cykeltur, 24 juni til 15 juli 2019

Denne sommer 2019, stod den også på cykeltur med min kæreste Tine. Denne gang skulle Irland udforskes. Turcykling er vores store ting sammen. Tine cykler meget MTB, og hun er stærk og udholdende på en cykel. I modsætning til vandring, skitouring med pulk og solo kajak, kan vi på cyklerne let udligne vores forskel i kropsstørrelse og fysisk. Så her skal jeg arbejde for at følge med. Igen var...

Læs mere 

Cykeltur i skønne Skotland, 3-23 aug. 2018

I sommeren 2018 blev det til endnu et lille cykeleventyr, fra den 3-23 august. Det er ved at blive min kæreste, Tine og min tradition at tage på cykeltur, af flere årsager. Den en årsag er at vi er meget ligeværdige på tur, eller ret sagt jeg skal knokle for at være med. Da min kæreste cykler rigtig meget MTB. Hvor i mod er vi ude og vandre og mange...

Læs mere 

Pøle Åen, foldecykel og packraft [Mikroeventyr]

Jeg elsker at tag tid  ud til små mikroeventyr. Det giver så meget energi, livsglæde og ny inspiration. Gang på gang bliver jeg imponeret af hvad man kan opleve, alle steder og på kort tid. Denne gang ville jeg gerne udforske ”Pøle Åen” på strækningen Hillerød til Arresø. Jeg vil gerne se Pøle Åen, da den er tæt på min hjem og her er udsat bæver. Jeg havde 1,5 dage,...

Læs mere 

Hærvejen på cykel, fra Frederikshavn til grænsen, med barn

Hærvejen er noget jeg altid har hørt om, er stødt på, har vandret på og set skilte til. Begrebet hærvejen og også et bredt begreb. Da det dækker flere og flere veje/ruter, nu fra flere steder i landet og både som vandrerute og cykelrute. Hærvejene er de gamle vigtige veje, der forbandt de Jyske byer. Vejen løb ned i midten af Jylland, så den fulgte de højeste steder og derved...

Læs mere 

Cykeltur Falster til Lyngby, via Møn og Stevns [Mikroeventyr] [Cykeltur]

Omkring Kristi Himmelfart havde vi igen mulighed for en cykeltur, og et lille mikroeventyr i vores herlige land. Vi ville udnytte at vi kunne få 4 dage sammenhængende dage på tur. Derfor gik vi gang med at tænker på hvor vi ville hen. Vi viste vi ville cykle, så der skulle bare pakkes ud fra vores pakkelister. Vi var så glad ved at cykle langs kysten, da vi cyklede fra...

Læs mere 

Valg af liggeunderlag til kajak-, kano-, cykel-, vinter- og vandreture [Fif og råd]

Valg af liggeunderlag til sine ture kan være en hel videnskab for mange. Jeg har fået mange spørgsmål om hvilke underlag jeg bruger på mine mange ture og ekspeditioner. Det er der ikke noget simpelt svar på, så jeg vil beskrive min valg mere her under. Det er også stort set umuligt at sige det er det her underlag du skal vælge/købe, fordi udviklingen går rigtig stærkt. Jeg oplever også...

Læs mere 

Vestkystruten, Cykeltur fra Skagen til Esbjerg, i Påsken 2018

Vi tror på at dejlige ture, smuk natur og det at være sammen om de gode oplevelser, er muligt at få tæt på vores hjemlige omgivelser. Påsken bød på nogle dage sammen, og vi ville gerne på en tur, der både kunne byde på natur og god motion. Påskevejret osede ikke lige frem af forår, den Sibiriske kulde blæste over landet og der var flere prognoser der bød på storm...

Læs mere 

Let alarm til friluftsturen, GuardPeanut fra Sen.se, anmeldelse

Firmaet er gået konkurs!! Aug. 2018 Når jeg er på tur eller ekspedition, så synes jeg overordnet set, at jeg altid bliver behandlet godt og jeg har ikke været udsat for tyveri. Men jeg stoller heller ikke altid på det gode i folk, så ofte passer jeg meget godt på mine ting. På de fleste ture, kommer jeg på et tidspunkt til steder der er andre mennesker rundt om mig/os, hvor...

Læs mere 

Cykeltur i Norge fra Bergen til Oslo, via indlandet

Jeg går altid efter at komme ud på ture/eventyr med ønsket om at dyrke min passion for at være i naturen. Hvilket transportmiddel jeg bruger, er ikke det vigtige. Denne gang blev det en cykeltur. Hvorfor det blev cykel, fortæller jeg mere om herunder. Indholdsfortegnelse Hvorfor cykeltur/cykel touring? Hvor skulle vi hen på cykeltur? Touring cykler/turcykler, valg af cykler til tur Apps og elektronik til cykling touring Garmin GPS Kort ...

Læs mere