facebook_pixel

Yoga undervisning, workshop og kurser

Jeg træner altid meget for at sikre mig, at jeg kan holde til at tage på ekspeditioner mange år endnu. Det har altid været en livsstil for mig at holde mig i god form.

Igennem årene har jeg altid trænet meget. Jeg har også altid lavet udstrækning i forskellige former.

I 2009 prøvede jeg yoga af, fordi jeg havde hørt at det var godt for min kajakteknik og kajakrul. Jeg blev hurtigt glad for det og gik til yoga en gang om ugen i et par år, hvor jeg supplere med lidt udstrækning der hjemme.

Jeg tog forskellige workshopper i yoga samt blev mere og mere fascineret af yoga. Jeg havde aldrig oplevet en sport, hvor det blev hårdere og hårdere, des bedre jeg blev. Fordi nu viste jeg, hvor meget jeg burde gøre i hver stilling.

Langsomt begyndte jeg at lave yoga derhjemme, først lidt små øvelser, og så flere og flere programmer.

I jan. 2013 tog jeg ”Hamsa’s Yogalæreuddannelse” i Indien. Lige siden har jeg lavet en masse yoga, når jeg er hjemme.

Jeg har meget fokus på andet træning, ud over min yoga. Jeg styrketræner meget og laver alt muligt kondi. Det er kombination af min træning, med min yoga der gør, at jeg følger min krop er stærkere, har mindre skader og kan holde til mine ekspeditioner.

I yogaen går jeg meget op i detaljer, sjove små overgange og lege. Jeg er kan garantere timer, hvor der kommer sved på panden med fokus på god teknik og udfordringer.

Jeg finder selv min inspiration på mange workshopper med instruktører fra udlandet og herhjemme. Ud over det tager jeg  timer hos Hamsa Yoga i København og rundt omkring for at finde inspiration.

Primært er det dog min egen yogapraktisk hvor jeg lære mest ved at øve, øve og lege.

Yogaundervisning

Jeg underviser som afløser rundt omkring. Jeg har ikke faste timer grundet mit job som eventyrer.

Yogakurser

Jeg har en række kurser, jeg holder, hvor jeg fokuserer på teknik. For mig handler det meget om tryghed. Derfor fokuserer jeg altid på gode og sikre veje ud og ind af stillingerne. Hvis man kender en god måde at komme ud af stillingen på, er der meget mere frihed til at lege og blive bedre.

Mine yoga kurser kan tilpasse jeres behov og længden kan tilpasses.

Alle mine kurser indeholder en normal yoga klasse: Vi varme, får sved på panden, bliver udfordret og laver afspændingsøvelser.

Forudsætninger

Det kræver ikke særlige forudsætninger at deltage. Du skal dog altid lytte til din egen krop og stå af, hvis det bliver for meget.

Er du usikker, kan du altid sige til, så kommer jeg og hjælper.

Vi kører generelt lidt hårdt på i mine timer, for at vi kan lære så meget som muligt og prøve mange øvelser, der kan hjælpe dig videre. Der er intet galt i at stå lidt af og observere og gå til og fra øvelserne.

De sværere øvelser, laver vi altid i grupper, så der er noget ekstra sikkerhed.

Bare kom med højt humør og gåpåmod.

Yoga workshop/kurser

Her er et udpluk af de workshop/kurser jeg holder. Kan også tilpasses efter behov og ønsker.

  • Vejen til hovedstand, sjove måder ind og ud. Hovedstand er en supergod øvelse, som kræver mere overvindelse end teknik. I denne workshop varmer vi godt op, så ser vi på de mange versioner  af hovedstand, der findes. Vi går godt i dybden med faldteknik. Ved at have styr på faldteknik, giver det dig frihed til at lege videre selv. Alle niveauer kan være med, du skal dog være indstillet på, at vi leger med grænser. Du kan til enhver tid stå af og tage en pause. Men vi kører på, så vi kan se og prøve mange versioner.
  • Vejen til fritstående håndstand. Håndstand er et stort mål for mange. Mange har også en frygt eller ide om det at kan de ikke finde ud af på forhånd. Alle kan lege med håndstand. Vi går i dybden med sikkerhed og faldteknik, så legen med håndstand kan blive fri. Vi ser på et hav af øvelser der kan hjælpe at opbygge en korrekt håndstand.  Vi ser på forskellige håndstandsøvelser på vej mod den fritstående håndstand.
  • Yoga for kajakroere. Her går vi i dybden med øvelser, der kan være godt for din kajakroning. Det består af en masse twist og foroverbøjninger. Vi ser også på øvelser, der kan udføres på turen og i teltet. Selvfølgelig bliver I også kastet ud i nogle udfordringer.
  • Yoga for mænd og stærke piger. Et kursus hvor jeg viser glæden ved yoga. Yoga kan være hårdt og kræve stærke arme. Kort sagt et kursus der viser, at yoga kan være fysiskkrævende. En ide til de skeptiske drenge og mænd.

Håber vi ses derude.