Kajak, Skandinavien rundt i kajak, Uld produkter

Verdens bedst undertøj, Aclima både til kajak og fjeld


Aclima bakkede op om min tur Skandinavien rundt i kajak, med et hav af deres fantastiske undertøj. Aclima er et gammelt hænder kronet Norsk firma, der har lavet uldundertøj i mange år og har udviklet en masse unikke produkter.

Da jeg har brugt flere af deres produkter i mange år. Var jeg super glad for at Aclima bakkede mig op. Aclima var helt sikkert en af de helt store grunde til min tur blev til noget. Et firma der vil eventyret.
Du kan se en video fra den gang jeg fik tøj her:

Hvordan brugt jeg så tøjet

Under min Sandiline tørdragt, og min to delte dragt fra Sandiline, brugte jeg følgende om vinteren.

Jeg er meget glad for uld (og nej det klør ikke, det gør moderne uldundertøj ikke), da det holder varmen selv om det bliver fugtigt, samt det lugter ikke. Ved at have et par gode underbukser på, og så netundertøj, kunne sveden let blive transporteret ud i yderest lag, samt der er en masse stille stående luft der varmer.

Yderst havde jeg så min heldragt i uld, så skiller jeg ikke af på ryggen, hætten var lagt ned så halsen var fri. Som yderst lag kunne fugten sætte sig her i, samt det isolere super, så jeg havde ikke problemer med at holde varmen, fra minus 5 til 15 grader, med vandtemperatur fra 0-3 grader. Aclima Overall, Overall er en tynd uld heltdragt, men en god lang lynlås så det er let at komme i.

Jeg har intet at udsætte på noget af tøjet, Aclimas netundertøj er gennem tænkt ud i detaljen, f.eks. god elastik i bukserne, det holder deres pasform. Samt på knæ, albuer, skuldre, er der fast stof i, så at nettet ikke laver mærker og irriterende hvis man får belastning på som rygsæk eller ligger på knæ.

Til slut havde jeg Aclimas dejlig varme uldsokker

Senere da det blev varmer sendte jeg heldragten hjem sammen med min tørdragt midt i Norge. Så overtog

Det havde samme funktion som heldragten, jeg havde brugt det som ekstra telttøj ind til da. Men kort efter begyndte jeg at variere min påklædning da temperaturen i luften nu var højre. Så de langeunderbukser røg hurtigt, så jeg ”kun” have underbukser og lange netunderbukser på i mine tørbukser.

Kort efter røg alt mine Aclima tøj på overkropen og jeg tog Sandiline langærmet trøje, da den er vandafvisende, så jeg kunne ro unden jakke.

På land

Havde jeg et ekstra sæt netundertøj. Ellers brugte jeg

Igen dækkede det mit behov igennem 3, næsten 4 årstider. Alt Aclimas tøj er gennemtænkt. Især deres Aclima WarmWool, Hood Sweater er virkelig unik og gennemtænkt, med lomme på maven og hætten der kan bruges på mange forskellige måder, f.eks. halsvarmer, hue, ingen ting, m.v.

Aclima LightWool, Headover var jeg lidt betænkelig ved i starten, hvad jeg skulle bruge den til. Men den er så behagelig og når jeg tog den på under jakken, lukker den for træk så ofte kunne jeg undvære en ekstra trøje. Samt den kan bruges som pandebånd, hue, osv.

Det skal dog nævnes at Aclima LightWool, Shorts er en meget tynd underbuks, dejligt om sommeren, men de er meget løse i det, så hvis man ikke er til det sider lidt løst, så skal man bruge Aclima WarmWool, Boxer shorts. Se en kort video fra genialt grej om dem og lidt af det andet her

Alt er solidt og holder super godt.

Jeg kan blive ved med at rose Aclimas tøj, men tjek det ud på www.aclima.no

Erik

Andre indlæg om tørbukser og tørdragter:

Relateret indlæg:

Andre anmeldelser af t-shirt

Andre anmeldelse af trøjer:

You may also like

2 kommentarer

 • Kåre

  Jeg har lige sagt farvel til en sælger som skulle overbevise mig om at Aclima var det rette valg til min webshop. Som altid går jeg på nettet for at tjekke konkurrenter og hvad brugeren skriver. Hold da op hvor var det en fornøjelse at læse denne blogpost. Jeg er nu overbevist om at Aclima har et dedikret publikum.

  Aclima konsulenten skylder dig vist en bajer 🙂

  Jeg kigger lige lidt videre på din blog.

  Mvh
  Kåre // http://www.xstore.dk

  13. marts 2013 at 13:45 Svar
  • Erik B. Jørgensen

   Hej Kåre
   Tak for din kommentar. Det glæder mig at du har kunne bruge det jeg laver. Håber du finder meget mere her inde. Held og lykke med din butik og Aclima
   Mvh
   Erik

   13. marts 2013 at 23:19 Svar

  Skriv en kommentar