Vandre sokker / ski sokker, anmeldelse

Så fandt jeg endelig verdens bedste sokker igen. Ved Sirius brugte vi uldsokker under patrulje og hjemme på stationen. På slædeturene, havde vi to par sokker på, to tykke par, for at holde varmen. Efter behov, skiftede vi, det ene par til et nyt. Så var inder sokken ny og ydre sokken gammel.

Men de sokker vi brugte, hed Eskimo sokker, en ren uld sok, uden forstærkninger, som man kender på vandre sokker, men den er bare dejlig og holder sin pas form utroligt godt.

Til vandring, vil jeg stadig have en tynder indersok, og hvis det er lange vandringer vil jeg vælge en ydersok med forstærkninger, her er Eskimo sokken ikke 100%. Min egen erfaring og hvad jeg har oplevet fra de fleste er at, SmartWool giver mange problemer med vabler og de holder ikke ret længe. Det var især tilfældet på indlandsis krydsningerne.

Hvorimod Bridgedale sokker har jeg utrolige gode erfaringer med, jeg har par der har holdt alle mine 5 år i Jægerkorpset. Jeg er selv til uld inderst og en forholdsvis kraft indersok, mange vil heler have en tynder indersok. Jeg personligt fryser på fødderne, hvis det er sved transporterende indersokker. Men man må prøve sig frem.

Men tilbage til Eskimo sokker, de er perfekt til vinterfjeldet, indlandsisen hvor man godt kan bruge en tykkere sok, og den er billige i forhold til traditionelle vandre sokker. Den kan skaffes hos www.mckorman.com eller www.soks.dk, da den norske producent, oplyste dem som forhandler i Danmark. Held og lykke til dem der vil prøve, giv mig din mening.

Erik

Relateret link

, , , , , , , , , ,

8 Responses to Vandre sokker / ski sokker, anmeldelse

 1. Kenneth Jensen 1. december 2013 at 19:00 #

  De varmeste sokker jeg minder at have haft på og yderst behagelige at have på med indersok under – ellers kradser de. De er dog ret tykke så det kræver store støvler at have dem plus ekstra sokker på. Men har man først kolde fødder kan de alt andet påklædning næsten være lige gyldigt..

 2. Kyndel 22. oktober 2013 at 21:26 #

  Jeg siger mange tak for disse informationer, som jeg efterspurgte

  • Erik B. Jørgensen 22. oktober 2013 at 21:41 #

   Tusind tak for du gider smide en kommentar, betyder meget for mig.

 3. "Nanoq" 3. april 2013 at 00:45 #

  Hej Erik
  Jeg har på baggrund af dine anbefalinger herpå siden lige prøvet eskimosokkerne på en tur fra Nuuk til Kobbefjorden. De var og er helt klart værdige afløsere for mine efterhånden slidte sokker, købt i et overskudslager for mage år siden. Tak skal du have 🙂

  Mvh

  “Nanoq”

  • Erik B. Jørgensen 3. april 2013 at 00:52 #

   Hej Nanoq
   Velbekomme, glæder mig du kunne bruge det jeg skriver om
   Mvh
   Erik

 4. Tove Larsen 13. januar 2012 at 19:00 #

  Hej. Vil bare lige sige at vi også fører den berømte uldsok ESKIMO.
  kik forbi!!!!
  Venligst Tove
  PS har selv en soldat i familien.

  • Heidi 12. juli 2012 at 16:28 #

   Hej. Har støvsuget nettet igennem for, at finde den ´”rigtige” lange Eskimo uldsok. Dem der har dem, er den nye udgave og selv om man bruger str. 44 og køber str. 47-48 er de næsten ikke til at få på, da de simpelthen er for stramme. Kender du nogen der har dem?
   Hilsen Heidi

   • Erik 12. juli 2012 at 16:48 #

    Hej Heidi
    Tak for dit spørgsmål. Jeg kender desværre kun de nævnte steder i indlægget. Prøve at skrive direkt til dem. De må kunne finde ud af det.
    Mvh
    Erik

Skriv et svar