– i Knud Rasmussens fodspor på ski og kite

Et eventyr om to venners  tur, i det nordlige Grønland. En tur som byder på mange op og nedture, ekstreme belastninger af  krop og sjæl, en unik og enestående natur, historien, og en noget uventet afslutning, da min bedste ven, lægen, selv får blindtarmsbetændelse efter 83 dage og 2700 km på ski, og  pludselig står vi i en rednings aktion, der bliver mere spændende end godt var.

Det er en ærlig historie, om kærligheden til Grønland, om tanker, sjove historier, uheld, samarbejde, naturen, alt sammen med fortællinger om myter,historien i de områder vi passerer igennem og med flotte billeder, videoklip og musik. Gør klar til et uforglemmeligt eventyr!

Foredraget fortæller om planlægningen af turen ”Thule til Thule” som, ændrer sig til Kangerlussuaq(Sønderstrøm Fjord) til Thule.

Turen går op på indlandsisen fra Kangerlussuaq mod Nordøst til Vildtland, en tur på 1900 km og 50 dage, før vi igen ser land. Over isen, bruges der kite (drager) til at trække os frem. I ekstreme kuldegrader og med mange sjove og spændende historier.

Ved ankomsten til Vildtland, og Thule varden, fra Knud Rasmussens  Thule Ekspedition, er vi den første ekspedition, der kommer hertil i 80 år. Herfra går turen ned igennem Vildtland, Independencefjorden, nord om Grønland, til Lock Wood Ø, hvor turen tager en uventet drejning, da min ven  får blindtarmsbetændelse. Her starter en rednings aktion, med bl.a. fly havarering og en levende beretning om den længste helikopter rednings aktion i Norges historie.

Undervejs fortælles om livet  i disse øde egne. Der bliver fortalt ærligt om vores oplevelser, vores udfordringer, vores sejre, og også ærligt om vores nederlag, når ens egen drøm bliver til et mareridt. Hvor kun viljestyrken og modet  holder dig oppe. Det hele ender lykkeligt!

Foredraget understøttes af enestående billeder af naturen i en næsten ubeskrivelig verden, som kun få kommer til at opleve i virkeligheden. Undervejes er der små pauser i fortællingen, hvor vi  nyder billeder med musik og små videoklip, der beretter om den fantastiske tur og storslåede natur på Grønland.

Foredraget henvender sig til alle, med  det håb, at tilhørerne vil forfølge deres egne drømme  og  mål, prøve grænser, og få en oplevelse fra Grønland, fra områder, som er næsten uberørt af menneskehånd. Få fornemmelsen af de gamle ekspeditioner og under de helt ekstreme vejrforhold.

Der venter en stor oplevelse for tilhørerne af foredraget.

Jeg har også være så heldig at skrive en bog om turen ved Gyldendal der hedder:
“Oplevelser i ukendt land – i Knud Rasmussens spor kan købes her, signeret for 150 kr.

 

Billedgalleri Download materiale Book foredrag Tilmeld dig Nyhedsbrev Praktisk information

Kunderne siger

“Erik er en vældig dygtig taler, som har sat sig godt ind i sit stof, og man oplever ikke, at han går i stå, eller må ty til æhhh og øhh for at få sit stof frem. Veltilrettelagt må man sige også hvad angår de mange smukke billeder, som supple-rer foredraget.
Det blev et åndeløst spændende foredrag, som blev afviklet i et tempo, så man var nødt til at være ”til stede” hele tiden, men af det hele fremstod et billede af en person, som var havnet i et miljø, hvor han havde styr på tingene og virkelig kunne ”leve livet”, og efter at man havde fulgt ham gennem alle opgaverne og havde set den natur, som han skildrede gennem de ledsagende billeder, kan man nok forstå, at luften ikke var høj nok i Ørbæk.
Jørgen Gadegaared“

Du kan se mange flere anmeldelser her “Kunderne siger”

Her er lidt videoer fra showet og turen: