Danmark rundt i kajak - vinter, Grej, Kajak

Telt på Danmark rundt i kajak – vinter, anmeldelse

Jeg valgte at tage mit 3 persons telt med for at havde plads. Det er et Nammatj 3 GT, fra Hilleberg. Det et telt der har fulgt mig i mange år, jeg har altid været glad for Hilleberg telte, synes de er lækre og de er forholdsvis lette.

Nammatj 3 GT har jeg valgt, fordi dens apsis er næsten lige så stor som inderteltet, det er dejligt til at lægge grej fra sig, især når man er to. Jeg vil sige størrelsesmæssigt er det mere et 2 personers telt. Det går med 2 personer og et barn, men der er ikke meget plads. Derfor er apsissen god til grej, brænder, mad, m.v. Så ofte når vi er flere i det, står inderteltet åben i løbet af dagen. Lukker først når vi skal sove.

På Danmark rundt i kajak – vinter, valgte jeg Nammatj 3 GT, fordi jeg skulle have plads til en til to brænder inde i telt, samtidigt med jeg havde alt mit grej. Apsis kunne så bruges til alt mit våde grej.

Alle mine tinge var våde, samt der var meget sand, så det var med at holde en våde og tør side.

I toppen af inderteltet, havde jeg lavet et tørrenet, samt sat tørresnore op i apsissen.

Jeg valgt et tunnel telt, fordi det er nemt at få stænger i og sætte op alene også i blæst. Det kræver dog at man kan få plukke i jorden. (Nogen gange lidt svært når det er hård frost)

Så det kom til at se ud som nedenstående:

Det vil sige i apsissen, stod min transport taske, ekstra brændstofflasker, samt alt vådt. Div. mit kajaktøj, som tørdragt, flydevest, sko, sprayskirt, m.v. Ved hjælp af tørresnorene kunne jeg hænge min tørdragt op. Samt få en brænder ind under, så den kunne tørre.

I inderteltet, lage jeg mit underlag ud i den højreside, i samme side lage jeg alt der var følsomt, alt mit elektronik, kort, dagbog, batteri, osv.

Ved indgangen lå vandet, da der kom sne og andet ind der alligevel. I fodende lå alle min vandtætte poser med tøj, mad, bøger, kort, osv.

Midt i det hele stod så en brænder og kørte, her var mine drikkedunke, termokander også, så jeg nemt kan få noget at drikke.

Over det hele hænger et tørrenet, hvor alt mit fugtige kajaktøj hang til tørre, her lå min telefon, kamera, m.v. også til tørre og varme.

Tørrenettet er lavet af netstof, samt 4 mm, snor, jeg har lavet huller i toppen af  inderteltet, hvor ophængene af inderteltet sidder, på den måde kan jeg føre tørrenet, snorene ud igennem inderteltet og hæfte dem i hæftepunkterne til inderteltet. Så kan nette tage meget mere vægt, og ødelægger ikke inderteltet, fordi trækket går ud igennem inderteltet. Fæste punkterne i selv teltet, går omkring stængerne, så de kan tage en del kg.

Når det var meget koldt eller tingene meget tørrre, tog jeg ofte tørdragten ind i inderteltet, så kunne jeg have begge brænder inde i inderteltet, så det kunne blive meget varmt.

Jeg skulle selvfølgelig søger for at flytte lidt rundt på mit tøj, så det blev tørt over det hele. Jeg flyttede lige ledes lidt rundt på brænderne i løbet af aften.

Se mere om tørrenet her

Læs mere om brænder i telt om vinter her

Gode råd ved bestilling af telt.
–       Se om du kan sidde op i teltet, uden hovedet hænger i toppen
–       Tjek om den opgivet vægt er med stænger og plukke, en del der opgiver uden.
–       Tænk over hvor meget bagage der skal være plads til.
–       Desværre dækker et telt, sjældent ens behov hele året rundt. Så gør op, hvad hoved formålet med telt er.

Held og lykke

Erik

Relateret indlæg

You may also like

6 kommentarer

 • fordele og ulemper

  hej erik. jeg havde glædet mig til en lidt mere tilbundsgående test af selve teltet,med en fordele og ulempe liste tilsidst som du oplever det. mvh peter

  16. september 2012 at 08:00 Svar
  • Erik

   Hej Peter
   Beklager du ikke finder det du leder efter. Men artikelen er mere tænkt som en beskrivelse af hvordan jeg havde indrettet mig. Ikke så meget en teltanmeldelse, dem ligger der en del andre af på bloggen.
   Jeg har været virkelig glad for teltet, det er super gennemført. Jeg har ikke ulemper at tilføje, andet end det ikke kan stå selv, hvis man er ud efter det.
   Men det savner jeg ikke. Det et gennemført og super godt telt.
   Mvh
   Erik

   17. september 2012 at 07:18 Svar
 • Morten

  Spændende artikler, du burde skrive en rejsebog med dine oplevelser 🙂
  Mvh
  Morten

  7. april 2012 at 22:15 Svar
  • Erik

   Hej Morten
   Mange tak for dine pæne ord.
   Jeg ved ikke helt hvad du mener, da jeg flittigt udgiver bøger ved Gyldendal. Både om Danmark rundt i kajak og før det om vores Grønlandstur “Thule til Thule” i bogen “Oplevelser i ukendt land”. Samt aller først i 2013 kommer min bog om “Skandinavien rundt i kajak”. Håber også der kommer noget ud af min tur til sommer, med min datter og vores hund, “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”.
   Mvh
   Erik

   7. april 2012 at 23:39 Svar
   • MTJ

    Så vil jeg da gerne allerede nu bestille bogen. Skulle jo gerne have hele “serien”

    Hilsen Max Jensen

    10. april 2012 at 07:48 Svar
    • Erik

     Hej Max
     Du er altid hurtig. Jeg sætter dig over i mappen over bestillinger som den først. Da jeg ikke officelt har sat den til salg endnu 😉
     Igen kommer den først jan / feb. 2013. Fordi Gyldendal gerne vil vente til efter jul. Regner med det bliver til 299,95 kr. igen.
     Tak skal du have
     Mvh
     Erik

     10. april 2012 at 08:08 Svar

  Skriv en kommentar