Solcelle løsning

15

Igen forsøger jeg mig med en solcelle løsning på sommers ekspedition “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”. Jeg har haft mange gode oplevelser med solceller på Grønland og mange dårlig på kajaktur.

Så da jeg ikke skal i salt vand og kan have den liggende lidt mere beskytte. Samt midnatssol giver også noget energi.

Denne gang har jeg valgt at købe en helt færdig løsning, bestående af:

 • En batteri enhed med regulator og output fra PowerGorilla
 •  En foldbar solcelle, Nomad 27 m

De er solgt sammen som en løsning til at oplade en MacBook, se den ved Solarbag-Shop.

Indtil videre virker det super godt, små og lige til. Se mere her under.

Igen vender jeg tilbage efter turen med erfaringer, m.v.

Erik

P.S. Hvis du kan lide hvad du læser, vil det glæder mig hvis du giver stjerne, deler det, synes om, m.v. På forhånd tak.

Hvem har skrevet dette

Erik B. Jørgensen

Eventyrer, foredragsholder, forfatter og guide. Jeg har valgt at skrive en masse om mine oplevelser, ekspeditioner og give mine erfaringer fra mig her. Du vil finde en del grammatiske-/stavefejl. Det er ikke et udtryk for manglende interesse eller grundighed, men blot et resultat af en normal ordblindhed. Er det noget der står uklart, så sig endelig til.

15 kommentarer

 1. michael aebeloe 26 oktober, 2012 at 11:15 Svar

  Hej Erik
  Jeg har købt mig et alternativ der slår solceller med flere længder efter min mening, den er ikke kommet til Danmark endnu, men kan købes på deres hjemmeside. Jeg skulle slippe ca. 1400,- alt i alt, dvs. med fragt told osv. Her har du lige et link: biolitestove
  Den omformer varme direkte til strøm, og det virker faktisk
  Venlig hilsen
  Michael

  • Erik 26 oktober, 2012 at 11:41 Svar

   Hej Michael
   Tak for din kommentar. Kender den godt, har ikke testet den.
   Den er smart til sine ting, men om den slår solceller er jeg ikke helt enig i. Da du “kun” kan lade fra USB stik. Så den er super til telefon, iPad, osv.
   En komination vil nok være super. Fordi solceller, kan lade mens du er på farten.Samt lade computer, videokamera, osv. Da meget af det kræver 12 volt.

   Har du test solceller? siden du ved det slår dem. Du må meget gerne skrive, mere om hvor meget der skal til at lade en iPhone, en iPad og ligenede.
   Samt hvordan den er i brug.

   Held og lykke med den. Kan være jeg skal teste den også.

   God dag

   Erik

 2. Flemming 24 juli, 2012 at 21:48 Svar

  Hej Erik

  Jeg har med stor fornøjelse fulgt jeres tur og mange oplevelser, men er noget nysgerrig omkring dine erfaringer i vildmarken med denne solcelle løsning, har den virket tilfredsstillende?

  Hilsen Flemming

  • Erik 25 juli, 2012 at 08:33 Svar

   Hej Flemming
   Det har virket virkelig godt. Ved at lade alt op hele tiden og udnytte solskins dage, bedste muligt. Har jeg kunne holde strøm på iPad, telefon, videokamera, osv. Beg har også haft dem på kanoen så de kunne gå mest muligt sol.
   Men det er klart min Brunton enhed der lader mest effektivt, det er også den dyreste enhed.
   Men jeg laver en fyldig tilbagemelding når jeg kommer hjem. Skal lige have målt på de to enheders effekt, osv.
   Mvh
   Erik

   • Flemming 25 juli, 2012 at 16:55 Svar

    Tak for meget hurtigt svar og jeg ser frem til din gennemgang.
    Fortsat god ferie…

    Hilsen Flemming

 3. Magne 13 juli, 2012 at 20:47 Svar

  Hej Erik. Tak for din gennemgang af sol-laderen. Fint at vide det virker. Dog nævner du til slut de 16 watt, og det er vel lidt misvisende, da det er spændingen (volt) der er vigtig, alt efter hvad du slutter den til. De 16 watt er udtryk for den effekt der lades med (efter V x A = watt). Din scooter-batt-løsning lyder nu rigtig god.

  Vil lige nævne BioLite, jeg faldt over. kombi lader/brænder, der kører på biobrændsel, men samtidigt lader 2 watt ved 5 v. Ikke meget, men virker i mørke. ( http://biolitestove.com/campstove/camp-overview/features/)

  v.h. Magne

 4. Jonas hammer 19 maj, 2012 at 12:49 Svar

  Hej Erik.. Nu skriver du at du har mange dårlige oplevelser med kajak og solceller, nu står jeg og skal prøve med RHB til sommer. Hvad har du af gode råd/erfaringer mht det?
  Mvh Jonas

   • jonas hammer 4 juni, 2012 at 11:06 Svar

    hej Erik
    tak for dit svar, jeg har i mellemtiden købt mig den solcelle løsning fra Brunton der er et batteri med solceller der kan foldes ud bygget på..så hvis det går galt kan jeg vel bare bruge batterifunktionen og oplade det som et alm batteri..jeg har hverken computer eller noget at sku holde strøm på.
    men håber i får en fed oplevelse i vildmarken, go tur

    mvh jonas

 5. Martin Håkansson 2 maj, 2012 at 00:03 Svar

  Hej Erik – ser ud som en virkelig god løsning til din tur. Jeg blev helt inspireret af din anmeldelse og har skrevet om den løsning jeg valgte sidste år til vores egen kanotur. Osse Powermonkey udstyr, men i en noget anden dimensionering end det du tryller med her.
  Vh
  Martin

  • Erik 1 maj, 2012 at 08:04 Svar

   Hej Christian
   Det er korrekt der var fejl i oploadningen, mange tak for du gad sige det.
   Nu skulle den være i orden.
   God dag
   Erik

Post a new comment

Du burde også læse

Erhvervscoach med kant

Erhvervscoach med kant

Jeg bliver brugt som erhvervscoach med kant, da jeg ikke er teoretiker, men praktiker, men min erfaring fra Sirius, Jægerkorpset og mange ekstrem ekspeditioner