Rent vand på vandretur, LifeStraw GO

Rent vand på vandretur, LifeStraw Go

Opdateret 16. dec. 2016

Den her anmeldelse, kan være kortere end kort. Genialt stykke grej, KØB det!!!

Jeg må nok heller beskrive LifeStraw GO lidt. Jeg har tidligere test LifeStraw, som jeg var virkelig glad for, kan du se her ”Altid rent vand”, men da LifeStraw Go kom, som er sugrøret der renser vandet sat i en drikkedunk, var jeg solgt.

Drikkedunk version var helt perfekt til ”Alaska på tværs”. Fordi her skulle jeg enten koge vandet eller rense det, på grund af bæver syge.

Når jeg vandre af sted i Alaska på tog jeg hele tiden vand med mig, fordi så have jeg vand, da der godt kunne være et stykke i mellem hver vandkilde.

Det kan ikke blive mere simpelt at bruge, skru låget af, fyld drikkedunken med vand, skru låget på og sug. Så er der rent drikkevand, da LifeStraw renser 99,9% af alle bakterier og parasitter.

Det gav mig så meget ro og fornøjelse på turen, fordi jeg kunne tage vand alle steder, uden at skulle spekulere over om jeg blev syg, et super vandfilter.

Data

 • Vægt: 197 gram
 • Indhold: 650 ml
 • Renser: 99.9 % af alle bakterier og parasitter
 • Har ingen bismag
 • Kan rense 1000 liter vand.
 • Pris ca. 299 kr.
 • Vandt prisen “Best Innovation of the Year” by Time Magazine i 2005- Af en god grund

LifeStraw® fjerner

 • Campylobacter
 • Cryptosporidium parvum
 • Entamoeba histolytica
 • Escherichia coli
 • Giardia lamblia (“Beaver Fever”), Vigtigt for mig i Alaska
 • Pseudomonas aeruginosa
 • Salmonella
 • Shigella
 • Vibrio cholera

En bonus ting er at for hvert LifeStraw, der bliver solgt i Europa, donerer LifeStraw / WaternLife rent drikkevand i et år til et skolebarn i Afrika, så de prøver at kombinere et godt produkt med støtte i Afrika.

Et produkt du kan bruge over alt, da min datter, Karen og jeg var på sommerferie, var den også genial. (Øhavsstien etape II Far og datter på tur)

Jeg kan slet ikke sige nok positivt om det her produkt. De eneste små fejl jeg havde på flasken, var at jeg skulle presse lidt ned på sugrøret i toppen for at suge, og jeg tabte gummiduppen i enden, så var den endnu lettere at drikke af.

2016 ny version

anmeldelse-af-go-lifestraw

I 2016 kom der en opdatering af GO, LifeStraw.

 • Gummiende på sugerøret er blevet ændret, så i dag falder det ikke af mere.
 • Filteret er blevet forbedret, så det er lettere at sugevand igennem filteren og det er lettere at drikke
 • Der er ændret en lille smule på bære stroppen, hvor der sider en karabin i.

Go, LifeStraw, var også med på vores store ekspedition “Yukon River, Eventyrlige Yukon” i sommeren 2016, hvor min kæreste og jeg padlede hele Yukon River, over 78 dage og 3.220 km.

—–0——

Min nye faste drikkedunk på tur.

Erik

Produktet er levet til test af WaternLife

P.S: KONKURRENCE: Vind din egen LifeStraw GO, udloddet af WaternLife. Skriv en kommentar her under, med din egen historie hvor har du haft brug for rent vand, hvor det udviklede sig. Eller hvor skal du hen, hvor rent vand kunne være rart. Jeg udvælger den bedst historie/kommentar, den 26. okt. og sender en drikkedunk til den heldige vinder derefter.

VINDEREN blev Rasmus Kronborg, tillykke

Anmeldelse af LifeStraw Go, af Rasmus Kronbrog

Jeg var så heldig at vinde en LifeStraw Go, og jeg lovede at lave en anmeldelse, så andre kunne få information om, og evt. gavn af dette produkt.

Den korte version er: Køb det! Hvis du skal på tur og ikke konstant har rent vand tilgængeligt, så vil LifeStraw gøre din tur meget nemmere.

Jeg har i et halvt år rejst rundt i Indonesien og Afrika, men hovedsagelig Afrika. Det inkluderede bl.a. et ophold på øde øer uden rent drikkevand, samt besøg hos Bush people / San people  i Ørkenen i Namibia og meget mere. Fælles for alle stederne var dog, at rent drikkevand enten ikke var til at finde eller kun eksisterede i meget begrænsede mængder. Yderligere var der også ofte temperaturer på 40̊ C +, samtidig med at områderne havde en del bakterier og forskellige sygdomme. Alt i alt, var rent drikkevand konstant på dagsordnen!

LifeStraw Go er ret simpel at bruge, hvilket er lækkert, hvis man pludselig befinder sig i en lidt presset situation. Man skruer låget af og fylder flasken med vand. Derefter på med låget igen og sug = rent drikkevand, da LifeStraw  Go renser 99,9 % af alle bakterier og parasitter.

At have LifeStraw Go med på denne rejse var en fornøjelse. Den gav en ekstra ro på turen, idet den fjernede en del af det stress, som ville opstå, hvis der ikke altid var rent vand til rådighed.

Jeg synes, at LifeStraw Go er fantastisk! Det eneste negative, jeg kan sige om produktet er, at mængden af vand, man drikker, kommer langsommere ud, end hvis man bare drak fra en normal flaske vand. Nogle gange ville jeg ønske, at man ikke skulle stå og suge, men at man bare kunne ’kaste vandet i halsen’ når man var meget tørstig.

LifeStraw Go er dog en vidunderlig opfindelse, og jeg vil altid have den med mig på fremtidige ture, og jeg er så glad for, at jeg blev vinderen af. www.komud.dk ’s / Erik B. Jørgensens konkurrence.

Hvis du har en eventyrer i dig og er vild med outdoor livet, så er dette et must-have produkt!

//Rasmus Rohbock Kronborg

Relateret indlæg

Rent vand på vandretur, LifeStraw Go 2

13 Comments on “Rent vand på vandretur, LifeStraw GO”

 1. Pingback: Vandring giver energi - Vandreshoppen.dk

 2. Har desværre ikke en presset historie om hvor jeg har haft behov for renset vand.
  Har jo nok taget chancen på en stærk mave istedet.
  Nå jeg er på tur i Sverige drikker vi jo direkte fra søf eller elv / bække.
  Ved tvivl kogning ( træls pga beændstof forbrug)
  Men stadig billigere vægt mæssigt end et fx MSR filter.
  På tur i Danmark har jeg så tilgengæld slæbt 5- 6 kg vand til 1,5 døgn.
  Der ville sådan en drikkedunk komme til sin ret især, så ville man ikke være lige så afhængig .
  Og skulle man ramme et år med lemvminge syge ville der ingen bekymringer være.
  Hatten af for de projekter du kaster dig ud i og gennem fører, lidt misundelig at man ikke selv har nosser nok til at kaste sig ud i at gennemleve sine drømme .
  Hvor man måske tilside sætter behovet for sikker indtægt og job.
  Knæk og bræk med resten af dine projekter , både i det fri samt på tryk.

  Mvh

  Kim Kelberg

 3. Hej Erik. Tak for foredraget i Brande for nyligt! Har jeg haft brug for life straw, hvor det udviklede sig. Næ, egentlig ikke. Jeg er mest på eventyr i baghaven, du siger jo at det er der den begynder;-). Men jeg har været afsted hvor jeg kunne have brugt den. Den ene gang var på en kajaktur fra Ebeltoft til skagen. Jeg havde vurderet forkert og manglede 4 liter vand. Så var jeg jo nødt til at gå ind i en havn og tiltuske mig lidt vand. Ikke noget egentligt problem, bort set fra, at jeg tager på tur for at være alene, (Jeg lever af at snakke med mennesker til dagligt), så det kunne godt have udviklet sig negativt hvis der havde været for mange der ville snakke på havnen… heldigvis slap jeg afsted igen uden at lide alvorlig overlast 🙂 men jeg ville da hellere tage opholde ved en bæk end ved en havn.
  Et andet sted jeg kunne bruge den er når jeg er på kanotur med mine børn. Vi tog halvdelen af gudenåen denne sommer, og har aftalt at tage resten næste sommer. Der er der jo også masser af vand hvor vi kommer frem, men jeg vil gerne give dem en større forståelse af at kunne leve ude i naturen, også uden rindende vand og træk og slip.
  Mvh keld

 4. Jeg er friluftsmenneske og har tit hustru og datter med.
  De bærer deres udstyr og resten er på mine skuldre. Så jeg leder konstant efter noget der letter min byrde. Specielt vand rensning har fanget min interesse og jeg har en Steripen, men der skal vandet filtreres først og du har besværet med at have en uren yderside/kant som man ikke kan drikke af.
  Lifestraw GO ser ud til at kunne spare mig en del liter fra ryggen og tid med rensning samt efterfølgende rengøring af kant inden drikke.

 5. Har testet mangt og meget gennem tiden og lang fra er åbenlyse valg,mest fordi jeg var nysgerrig på hvad det kunne bruges til.
  Ind i mellem er jeg faldet over noget godt og gennemtænkt gear som følger mig på mine ture.
  Men nok noget f det eneste grej jeg ikke har prøvet(testet) er vandfilter da jeg mest har brugt micropur til vandrensning som jeg ikke er den fede løsning,så er det vandrensnings kit der er mulighed for at vinde meget mere genialt…så ja jeg tavære med i konkurrencen så man har en chance for at vinde.

  Mvh Aksel

 6. Jeg har trekket en del i Thailand, bland andet i Khao Yai national park og national parken omkring Doi Suthep, der er rindende vand fra bjergene, men om det i urenset form er noget jeg kan drikke, det ved jeg ikke derfor har jeg altid fyldt min rygsæk godt med vand, for at være sikker på at Jeg kunne få nok væske på mine ture.

 7. Hej Erik, super blog btw!
  Jeg har haft brug for dette stykke grej et par gange – Første gang var da jeg strandede i northern territory i Australien med en god ven da vores bil brød sammen in the middle of nowhere og der var stegende hedt. Sidste gang jeg fik brug for den var på trekking tur i Filippinerne, hvor varmen også gjorde udslaget. Med det resultat at der ikke var nok vand, så det ville det have været dejligt at have den mulighed via. Lifestraw Go.
  Den næste tur bliver til sommer til Sulawesi, hvor jeg skal have min kæreste med for første gang på en af disse længere ture, så for at kunne lokke hende med en anden gang ville det være dejligt hvis hun ikke så rent drikke vand som et problem 😀
  Hilsen den studerende

 8. Jeg har ofte haft brug for sådan et genialt sugerør, når jeg er på ture med rekrutterne. Specielt på vandpassage ville det være yderst belejligt at kunne få drikkevand! Ofte går vi længe ad gangen, hvor man hurtigt kan løbe tør for vand. Ikke mindst ville dette produkt være genialt at anvende
  og få indført I forsvaret. Derfor ville det være meget optimalt med sådanne et fantastisk stykke grej!
  Mvh. Simon (Sg.)

 9. Når jeg er ude at afprøve nye trails (løb eller vandring), så er det ofte svært at vurdere hvor meget vand man skal bringe med eller hvor der kan tankes.
  Senest var i sommer i 28 graders varme på en løbetur rundt om Fanø (44km). Den østlige side er temmelig ufremkommelig og der var vand, MEN det lugtede ikke godt og vi valgte derfor at holde ud…. Her ville LifeStraw havet været optimalt.
  Næste adventure er de Smålandske skove, hvor det vil være optimalt med Lifestraw.
  Hilsen Thomas

 10. Det sidste sted jeg seriøst kunne have brugt det, var da jeg i heden i sommers arbejdede for care4nsture. Jeg gik med en buskryder ude i lille Vildmose og der var brændende hedt. ingen skygge. og min vanddunk var tom allerede i starten af dagen. der var så varmt at det dryppede fra min hjelm, ned foran ansigtet. til at begynde med svalede jeg mit hoved i mosevandet. og tilsidst begyndte jeg at drikke af det. jeg tissede mørkegult, havde hovedpine osv. havde jeg af lifestaw, så ville min dag godt nok havde været en kende mindre presset.

 11. Haft brug for rent vand flere gange når jeg har været ude og klatre, da man i forvejen slæber en masse tungt grej med, har jeg ikke altid fået nok vand med også, man (jeg) altid bruger mere energi end man lige regner med selv på en regnvejrsdag, der ville en LifeStraw GO være handy og den vejer jo intet 😉

 12. Fed blog!
  Jeg kunne virkelig godt have brugt denne dunk da vi var i sydfrankrig og skulle hike i bjergene. Vi var kommet afsted uden den optimale mængde vand, men insisterede på at vi skulle gå den planlagte rute på 15 km. Vi havde dog ikke taget højde for en voldsom sol, samt det faktum at det gik op ad bakke hele turen. Når man så står ude i ingenting og er løbet tør for vand, mega dehydreret og måske en lille smule lost, så var det lige før jeg var tilbøjelig til at drikke af den eneste vandpyt vi fandt på turen….
  Det endte det dog ikke med, og vi kom tilbage i nogenlunde fornuftig stand, men et lifestraw havde gjort underværker.
  Hilsen Sandra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *