Pakkeliste, Far og datter i Vildmarken

6

Noget at det der kan være svært er, at pakke til tur / ekspeditioner. Jeg har mange lister liggende, fra vandreture til skiferie, m.v. for ikke at glemme noget.
Jeg har ofte flere ting på min lister end jeg nødvendigvis tager med, men jeg vil heller vurdere fra gang til gang hvad jeg skal have med og så vurdere det får jeg ikke brug for og strege det, end glemme at tænke på det.
På den måde virker mine pakkelister som en vejledning og huskeliste. Har set alt for mange der kommer af sted uden pandelampe, bestik, osv. fordi de mener at kunne huske alt.

Jeg håber den kan bruges som inspiration, jeg har mange ting med som du nok ikke har brug for og omvendt. Men det giver et indblik i hvad jeg har med. Se nederst i skema, for en forklaring.

Mad

Der er ikke mad på listen, fordi her er vi så forskellige, men der leve vi af var:

 • Morgen: mysli og havregryn.
 • Dag: slik, kiks, chokolade, peanuts, tørret frugt, tørret kød, osv.
 • Middagsmad: tørmand, rugbrød på dåse, konserves, knækbrød, spegepølse, osv.
 • Aften: tørmand, samt ris, pasta, kartoffelmos og sovs til fisk.
 • Godter; havde ekstra slik, chokolade, kiks, kakao, sodavand, juice, mel, pandekage dej. Vi kunne tag en gang i mellem.
 • Drikke: var normalt, vand, saft og the.

Igen i kano kan man have lidt ekstra med, når det er rygsæk sparres der på de tunge ting.

Medicin

Jeg har medicin med til at klare næsten alt, fra smertestillende til antibiotika, m.v. Tab, forbindinger, udstyr til at sy, osv.
Jeg har en masse udstyr med, for ikke at må afbryde en tur, samt jeg er uddannet til at bruge det, i militærret. Samt jeg har et backup af læger jeg kan ringe til og få råd og vejledning, hvis jeg skal bruge det.
Derfor er mit råd at opsøg din læge og fortæl hvad du skal og få en aftale om hvilke medicin du skal have med. Da du skal bruge en recept uanset hvad, samt du har brug for en kontakt at ringe til.

Men på de fleste tur, er det nok men normalt førstehjælps udstyr, og håndkøbs medicin. Så lad ikke det være en forhindring, hvis bare du husker det mest barsale og nødsender, i form af telefon, Fast finder, nødrakket, osv. så du til en hver tid kan tilkalde hjælpe til dig selv eller andre. Husk altid speciel medicin til deltager, der har livsnødvendig medicin og alle skal vide hvor det er og hvad der skal gøre, hvis der sker noget.

Planlægning

Til alt det her bruger jeg Excel ark, fordi så har jeg forskellige ark til det forskellig, indkøbslister, ideer, osv. så jeg har det samlet. Samt Google Earth til planlægning af rute, men det har jeg tidligere lavet en video om.

Du kan læse selve indlægget om Fase 1 i mine forberedelser og hvad jeg laver her.

Erik

P.S. Padler du Kajak og vil lære meget mere om planlægning og praktisk udførelse af ture / eksepedition. Så husk jeg holder “Ekspeditions kursus i kajak” i sep. se mere her

Hvem har skrevet dette

Erik B. Jørgensen

Eventyrer, foredragsholder, forfatter og guide. Jeg har valgt at skrive en masse om mine oplevelser, ekspeditioner og give mine erfaringer fra mig her. Du vil finde en del grammatiske-/stavefejl. Det er ikke et udtryk for manglende interesse eller grundighed, men blot et resultat af en normal ordblindhed. Er det noget der står uklart, så sig endelig til.

6 kommentarer

 1. Christian Kold 12 marts, 2013 at 23:07 Svar

  Hej Erik
  De bæreseler du har på dine paktønder hvad hedder de og hvor har du købt den.
  Mvh. Christian

 2. Christian Tvergaard 23 august, 2012 at 22:33 Svar

  Erik,

  Tak for checklisterne. Jeg har straks sat dem i brug som mine egne da dine er meget bedre.

  Hilsen fra,

  Christian

  • Erik 24 august, 2012 at 07:35 Svar

   Hej Christian
   Det lyder godt, er glad for du kan bruge det.
   Kan være jeg skal overveje, at udgive mine udvidet pakkelister.
   Jeg har lavet lister med mad, der retter mine indkøbsliste, når jeg skriver hvor længe jeg skal afsted og hvor mange, osv.
   Hyg dig der over.
   Erik

 3. Kate Hoeck 23 august, 2012 at 21:32 Svar

  Læser jeg rigtig rugbrød på dåse ?
  Det har jeg ikke hørt og set endnu !
  Sommerhilsen fra en fjeldvandre Kate Hoeck

Post a new comment

Du burde også læse

Drømme, landskab, The gate off the Arctic, Alaska

Ren Land

Jeg valgte at gå over to mindre pas, der kostede nogle højde meter til benene, men det var super flot. Sidst på dagen mødte jeg ...