Så kom kulden, for første gang kravlede temperaturen nedad i løbet af natten, til minus 16 grader. Det var en flot nat, med måne og stjerne, det ved jeg fordi jeg måtte ud og tisse, ak. Til morgen var der godt med rimfrost i og uden på teltene. 

Alle morgen rutiner kører som de skal, og vi blev klar til endnu en dag på Indlandsisen. Vi falder ind i række og går der ud af, roterer hver 15 minut, har pause hver time, omfordeler kg, hvis nogle er trætte. Så går det derud af dag ud og dag ind. Idag var bare noget klodere, end vi har haft før. Der er ikke fordi at minus 12-16 grader er så koldt. Idag var luften bare fyldt med iskrystaller, fordi der er noget fugt i luften og vi går midt i skyerne, det gør kulden noget værre, så den tager lidt mere fat. Det sjove er vi har lave skyer omkring os, fordi vi går i dem, men over os er der blå himmel og sol. Vi har dog haft sne fra igår at gå i, det er blæst sammen i små snedriver på 10-15 cm tykkelse, der lige tager toppen af farten og lidt ekstra kræfter, men det er forsat super forhold. Sådanne forhold er perfekt til haloringe om solen og bisol. Stort set fra starten af dagen kom der haloring om solen, vi kunne gå og nyde. Vi fik også tre bisole det meste af dagen, så flot og imponerende. 

Da vi noget udkørte slog lejr, efter 7,5 times effektiv gang, kulden og de små snedriver, så fik vi naturoplevelse for alle pengene. Rundt om solen kom der to haloringe og en ekstra horisontal haloring og fire bisole, så vildt at se her oppe. Nu hygger vi teltene og får varmen igen. Alle handsker, støvler, sokker, osv. skal tørres så vi er klar til endnu en dag. 

Erik 

 Dato: 16 april 

Dag/lejr: 15/14 

Km/km i alt: 26,1/232,5 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 2275 

Vejr: minus 12-16 grader, lave is skyer, vi går i. Over blå himmel og sol. Let vind fra vest i ryggen. 

P.S: • Husk at følge med, undervejs på vores GPS-kort, hvor du kan se LIVE hvordan det går: komud.dk/gps-kort/ • Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022