Noget jeg elsker at bruge på vinterture/ekspeditioner er håndledsvarmer. Der er flere årsager til jeg synes håndledsvarme er gode og vær at slæbe med.

Jeg synes det giver ekstra varme i min hænder og på min arme, når jeg har et par håndledsvarmer, det siger nok sig selv. Men jeg har hurtigt kolde finger, så med en håndledsvarmer op, kan jeg holde liv i mine finger med tynder hansker.

Men den helt store grund er træk og belastning i min underarme. Når jeg går langt på ski, med pulke efter mig, f.eks. over den Grønlandske Indlandsis, så bruger jeg mine arme rigtig meget, så håndled og underarme, kan blive ømme. Ofte har jeg en mistanke til det er træk og kulden ned i håndledet der gør min håndled ømme, fordi lige ved håndledet slutter alle mine trøjer og jakken, og her starter handskerne, så der kommer let køligere luft til håndledet, når jeg skifter hansker og hvis jeg skiller af der.

Så snart jeg bruger håndledsvarme, følger jeg også jeg har mindre ømhed + bonus at jeg er mere varm.

Der findes mange slags håndledsvarmer, i mange materialer og former. Jeg har brugt håndledsvarmer, der kun er er rør der ligger over håndledet, og jeg har brugt modeller, med tommelfinger huller. Jeg oplever ikke den store forskel, andet end det ofte begynder at irritere mig, når jeg bruger tommelfinger hullet. Det er som om min tommelfinger bliver trukket i. Men det kommer også lidt an på materialet.

Er det meget koldt, har jeg mit ur, uden på håndledsvarmen, andre gange får jeg dem på senere og så ryger de bare hen over uret også.

Jeg er personligt mest til uld, fordi det er de egenskaber jeg sætter mest pris på. Du kan også få forskellig mærker i fleece.

Vil du have uld håndledsvarmer vil jeg se på de her muligheder.

 


Aclima håndledsvarmer, den færdigproduceret

Aclima’s håndledsvarmer ”Warmwool Pulse Heater” er super lækre, dejlige lange og holder pasformen super godt. De er lavet i 200 gram soft merion uld. Ca. pris 200-250 kr.

Der findes også en række andre producenter, der laver håndledsvarmer.

 


Håndledsvarmer i moskusokseuld, den ”hjemmelavet”

Moskusokseuld, er ren luksus, det er lettere og varmere mere. Men er også meget dyre.

Du kan købe dem ”hjemmelavet” f.eks. i Kangerlussuaq, hos ”Ni”, ca. pris 495 kr., for par uden tommelfingerhul, lidt mere for dem med hul..

Vil du strikke eller få dem strikket selv, kan du også bare købe moskusokseuldet der eller andre steder. Til håndledsvarmer til kvinder går der ca. 25 gram til et par,  30 gram til en mand. Moskusoksegarnet koster ca. 365,- kr. for 50 gram, 2 trådet naturfarvet.

Moskusokseuld bliver lidt mere løs i det og bliver slidt hurtigere, men er mega lækkert og varmt at have på.

 


Brug gamle sokker som håndledsvarmer

Har du ikke tid, penge eller evner til at få fat i håndledsvarmer. Så kan du også tage et par gamle sokker og kippe spidsen af, og så har du to håndledsvarmer, der virker ganske udemærket.

 

Jeg elsker bare håndledsvarmer. Har du erfaringer så skriv dem endelig her under.

Erik

 

 

 

Relateret indlæg

P.S: Opdateret indlæg 16 dec. 2017. Første indlæg fra 10 dec. 2009

Håndledsvarmer, et must på vinterture. Version 1 dec. 2009

Indlægget er opdateret: 4. marts 2024