Far og datter i Vildmarken - 45 dage i kano

Cover til Kano

Her tirsdag og onsdag havde jeg besøg af min svigermor, som hjalp mig med at sy cover til begge kanoer.
Vi syede begge på livet løs de to dage og nåede det. Er vildt glad for resultatet.
Der er lavet fine huller til os, grej, samt fæste til flydeliner og sikkerhedesline. Med gennemgang ned til selve kanoen så snorene til trækker coveret af.

Her er en lille video om det, vender tilbage med en anmeldelse efter turen.

Erik

You may also like

5 kommentarer

 • Lars

  Kunne du ikke uploade en mere detaljeret beskrivelse af hvordan I syede coveret med detaljer osv. Kunne være fedt at lave, det er jo næsten umuligt at købe da der er så mange forskellige kanofabrikater.

  Ville virkelig være en stor hjælp.

  PS Kan man hyre din svigermor til at hjælpe ;o)

  /Lars

  7. januar 2014 at 15:24 Svar
  • Erik B. Jørgensen

   Hej Lars
   Den vil jeg notere til et blog indlæg, god ide. Hvis du skal bruge noget før jeg får det lavet, så kontakt mig endeligt.
   Mvh
   Erik

   7. januar 2014 at 20:20 Svar
   • Lars

    Tak, end til jeg får tid til at sy selv vil jeg lige høre hvor mange meter flydeline i havde foran, nogen siger man skal have 1.5x kanoens længde andre skriver at det er meget afhængigt af bredden på der man padler? Den kasteline du havde bagtil var det mening at du kunne kaste den til din datter hvis hun faldt ud og/eller var det mening at du ville bruge den som flydeline hvis kæntrede og i skulle svømme ind til land?

    Tusind tak for en fantastisk hjemmeside, meget inspirerende.

    19. marts 2017 at 00:45 Svar
    • Erik B. Jørgensen

     Hej Lars
     Jeg har ikke nogen holdning til hvor lang flydeline skal være præcis. Jeg har ca. 10-12 meter for og bag til. Mening med dem er at poserne kan åbnes, så hvis vi vælter kan de flyde ud. Ofte har jeg dog poserne lukket, så mening er mest hvis vi vælter at og flyder der ned af, så kan jeg altid få fat i et flydetov, uanset hvor jeg er. Det jeg bruger dem mest til er at trække og gå tur med kanoen. Jeg er ikke så glad for hvis flydeliner skal komme ud i vandet ved et uheld og evt. sætte sig fast.
     Min datter har kastet sin flydeline til mig nogle gange når vi går i land. Så hvis vi går i land og der er meget strøm, så hopper jeg i land og min datter sidder klar med flydelinen og kaster til mig, så jeg hurtigt kan tøjre kanoen.
     Jeg tror ikke det er muligt min datter pludseligt faldt ud. Så kan jeg prøve at kast en line, men jeg tror ikke rigtigt på det. Hvis jeg ikke kan padle hen til hende. Så må jeg selv hoppe i øjeblikkeligt det sker. Men jeg kan næsten ikke se hvordan det skal være muligt.
     Derfor er den vigtigste flydeline jeg har den 3. Den der er monteret foran mig og som sidder fast i bagende, den er 20-25 meter lang. Så skulle vi vælte er det kun min datter der er vigtig, så kan jeg trække den, den har et håndtag i posen, så kan jeg få fat i min datter og svømme i land, så har jeg forsat fat i min datter og kanoen, forhåbenligt.
     Så har jeg altid en nødsender på mig, lidt førsthjælp og kniv. Så må vi klare os uden kano, bare min datter har det godt.
     Så flydeliner foran og bagved er mere hjælpe liner, og den i midten er den jeg vil gå efter ved uheld. Dog har jeg aldrig haft brug for at trække den endnu.

     God fornøjelse med at lave det hele.

     19. marts 2017 at 09:53 Svar
 • Morten Rasmussen

  Hej Erik
  Det ser rigtig godt virker som en super løsning, glæder mig til at hører hvordan det virker i praksis. Husk lige at få tilføjet Skrædder på dit CV. 🙂

  25. maj 2012 at 19:42 Svar
 • Skriv en kommentar