Alaska på tværs

Erik B. Jørgensen, Alaska på tværsAlaska kaldes “Den Sidste Vildmark”. Her bevægede jeg mig ud for at krydse Alaska på tværs via ”The Brooks Range Mountains” over sommeren 2014.

Det var et eventyr ud over det sædvanlige, i alt 72 dage i Vildmarken. 60 dage til fods og 12 dage i Packraft (gummibåd).

Alaska bød på alt, hvad jeg kunne drømme om. Naturen er storslået, vild, smuk og ubeskrivelig. Det er indre billeder, der er svære at forklare.

Her bestemmer naturen også alt, terrænet kunne holde mig tilbage eller lade mig komme godt frem. Oven i det kunne vejret bestemme, hvordan mine dage var.

Sommeren 2014 blev den vådeste sommer nogensinde i Alaska, det gav udfordringer og oplevelser.
Oplevelser som våde støvler, hårdt terræn at vandre i og kæmpe floder at krydse, svømmeture jeg ikke ønsker at gøre igen.

Oven i det mødte jeg også det fantastiske dyrerige, jeg mødte tusindvis af rener, elge, Dall Sheep og selvfølgelig mange Grizzlybjørne.
Jeg mødte Grizzlybjørne helt tæt på, og de fleste gange blev det nogle smukke og mindeværdige møder.Grizzlybjørne mor og unge, svømmer over flod, Alaska på tværs

Der var også et rigt fugle liv, hvor jeg især nød mine mange møder med ørne og ravne. Et andet dyr med vinger er myg. På grund af godt med vand, havde jeg næsten altid selskab af myg på min tur, der giver sine egne oplevelser, hvis jeg skal se lyst på det.

Turen endte med en helt fantastisk tur ned af Noatak River, i en packraft, en lille solid gummibåd. Her kom jeg helt tæt på naturen og dyrene, især de tusindvis af laks og de mange bjørne der skulle fedes op inden den lange vinter.

Hør mit foredrag om det ubeskrivelige eventyr. Se den storslåede natur og de små underlige møder med dyr og mennesker.

Billedgalleri Download materiale Book foredrag Tilmeld dig Nyhedsbrev Praktisk information

Kunderne siger

Erik fortalte om sin tur tværs over Alaska på gymnastikhøjskolen i Ollerup.
Oplægget var både levende og inspirerende med sjove anekdoter og en række spændende perspektiver på det at komme ud og opleve verden.
Tak for et godt foredrag!
Magnus Madsen– Elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Du kan se mange flere anmeldelser her “Kunderne siger”

 Kort, data, Erik B. Jørgensen,

Samarbejdspartner på “Alaska på tværs”

Samarbejdspartner Alaska på tværs Hjemmeside

 

Samarbejdspartnere

Her under er de samarbejdspartnere jeg arbejder sammen med og som er en stor del af dette eventyr.

Friluftslageret / Summit Shop

Som altid har Friluftslageret / Summit Shop, hjulpet mig med at samle grej sammen, give råd, vejledninger og støtte.

Aclima

For at holde mig varm og fri for skravesår og andre ubehageligheder skal jeg have noget godt undertøj, sokker og langt undertøj. Igen har jeg valgt at arbejde sammen med Aclima, der har det fedeste tøj.

Fjällräven

Mit udstyr skal kunne holde, være solidt, praktisk, behageligt og med mange detaljer, derfor er meget af mit tøj, underlag og rygsæk fra Fjällräven. 3 måneders hårdt brug, kommer til at kræve sit udstyr.

Hanwag

Noget jeg er bange for på min tur, er mine fødder. For at give dem nogle gode betingelse har jeg igen valgt at gå i en af Hanwag’s kvalitets læderstøvler.

Tierra

Jeg har et stort ønske om at være tør på mine tur. Derfor har jeg taget Tierra skalbukser og jakke med, så jeg har noget solidt og top lækkert skaltøj, til regnvejrsdagene.

Brunton

Ud over energi til min krop, skal jeg bruge energi til alt min elektronik, fra iPad, satellit telefon, kamera, osv. Derfor vil jeg have et par solcelle løsninger med fra Brunton.

Primus

Alt min mad og drikke, kommer Primus til at søger for, via brænder, gryder, bestik, osv.

Nordisk

Mit hjem i de 3 måneder skal være rat, sikkert, behageligt og let. Derfor kommer jeg til at bo i et telt fra Nordisk. Ud over det har jeg lige andre produkter med fra Nordisk for at gøre ture så god som mulig.

Yeti

En god nats søvn og varme er vigtigt, derfor kommer jeg til at bruge en sovepose og dunjakke fra Yeti.

Adventure Food

Mad skal der til, derfor har jeg en ordentlig stak tørmad med. Adventure Food søger for jeg kan få to dejlige varme måltider om dagen i de 3 måneder jeg regner med at gøre turen på.

Rollei Actioncam

Billeder og video er altid vigtigt for mig, derfor er et godt Actioncam vigtigt, derfor bruger jeg Rollei Actionscam på turen, så jeg kan fange de mange oplevelser på turen.

Ritter Sport

Jeg har stort set ikke haft en tur uden Ritter Sport. Derfor er glæden stor over jeg kan have mine 12 kg Ritter Sport med. Det kræver sin energi at være af sted.

Ruger

Ruger hjælper med en riffel, så jeg har noget til selvforsvar, så jeg selv om mine pårørende kan føle sig sikker.

Jeg kommer til at have en Ruger® Gunsite Scout Rifle med.

Nikon

Nikon hjælper, men kamera, så jeg kan komme hjem med nogle fed billeder.

Jeg har følgende med:

  • D7100 Spejlreflekskamera
  • Objektiv 18-105
  • CoolPix AW120, lommekamera

 

Andre der giver en hjælpende hånd

Lifestraw

For at have rent vand på turen, kommer jeg til at bruge Lifestraw nye drikkedunk, med rense filter, så jeg tryk og sikkert kan slukke min tørt, hvor som helst.

Mercia Outdoor Aps

Mercia Outdoor, har hjulpet med at udvælge Nikon, Leupold og Ruger produkter. Da de har mange års erfaring som importør og forhandler af Jagtudstyr, jagtvåben og tilbehør.

Pharmaxim / Helosan

Helosan har jeg brugt på alle mine ture, mod skravesår og tør hud, når jeg sover. Derfor var det herligt at få små specielbøtter fra Pharmaxim

Sidas Såler

Sidas Danmark har hjulpet mig med at passe på mine fødder og krop, ved at vejlede mig i valg af såler og  har tilpasset dem til mig.

B-Wild

Tak Til B-Wild og Claus Ballisager for en god snak og gode råd om Alaska.

[button link=”https://komud.dk/galleri-billeder-erik-b-joergensen/galleri-alaska-paa-tvaers/”]Billedgalleri[/button][button link=”https://www.dropbox.com/sh/aqrep76rp30cyla/AAADoHC1STKft6-svpMerAOLa?dl=0″]Download materiale[/button][button link=”https://komud.dk/ydelser/praktiske-ting/”]Praktisk information[/button][button link=”https://komud.dk/kontakt/”]Book foredrag[/button][button link=”https://komud.dk/tilmeld-dig-nyhedsmail-og-bruger2/”]Tilmeld dig Nyhedsbrev[/button]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.